Zo voel jij je zelfverzekerder: 3x hoe je jouw onzekerheden tackelt

Zo voel jij je zelfverzekerder: 3x hoe je jouw onzekerheden tackelt

Het leven is tegenwoordig drukker dan ooit, en met de opkomst van de sociale media zijn we voortdurend op de hoogte van wat anderen doen. Dit heeft het gemakkelijker gemaakt om met anderen te communiceren, maar het heeft ook een aantal nadelen. Sociale media hebben het ook gemakkelijker gemaakt om jezelf met anderen te vergelijken, zij het alleen met wat anderen kiezen om te delen. Het hoeft namelijk niet iemands realiteit te zijn, maar het kan ons toch onzeker doen voelen. Voel je je vaker dan normaal onzeker en wil je leren hoe je met deze onzekerheden om kunt gaan en ze kunt overwinnen? Lees dan dit blogpost voor een aantal handige tips en adviezen.

Herken je eigen gedrag


Het is cruciaal om je bewust te worden van wat je voelt om je onzekerheden te bestrijden. Het kan je helpen je emoties beter te begrijpen en te bepalen waarom je ze ervaart. Ga eens op een rustige plek zitten met een leeg notitieboekje en een pen en stel jezelf vragen over hoe je je voelt en waarom je je zo voelt. Dit zal in het begin onwennig aanvoelen, maar als je eenmaal begint te schrijven, zullen de vragen en antwoorden vanzelf uit je pen vloeien. Eenmaal klaar kun je dit document doornemen en erover nadenken. Ook in de toekomst kan dit document je helpen je eigen gevoelens en emoties beter te begrijpen.

Accepteer je onzekerheden


Hoewel dit soms uiterst moeilijk kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat onzekerheden niet uniek zijn voor jou. Elke persoon in de wereld heeft onzekerheden, en je bent nooit alleen in deze gevoelens. Het accepteren van onzekerheid is soms de enige manier om ermee om te gaan. Er zullen altijd onbekende elementen in het leven zijn; niemand kan alles controleren. Dit accepteren kan beangstigend zijn, maar het is cruciaal om jezelf eraan te herinneren dat je niet de enige bent die zich zo voelt. Anderen zien je niet zoals je jezelf nu ziet. Probeer dus je angst en vrees te verminderen door de situatie te accepteren zoals het is. 

Onderneem concrete actie


Mentale onzekerheden kun je overwinnen door er vaak over te praten, erover te journalen, en te ontdekken dat je niet alleen bent. Daardoor kom je er vanzelf achter hoe je ermee om moet gaan. Omgaan met uiterlijke onzekerheden kan echter moeilijker zijn. Als je uiterlijke onzekerheden een belemmering worden in je dagelijks leven. Als je minder vreugde en geluk ervaart en voortdurend bezig bent met hoe je overkomt, kan het tijd zijn om de realistische opties te overwegen om dit obstakel te overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan iemand met ernstig haarverlies of een terugwijkende haarlijn. Een consult bij een kliniek als de Zantman Kliniek  voor een haartransplantatie kan in dat geval iemand leven aanzienlijk verbeteren. Je moet er echter wel zeker van zijn dat het uiterlijke kenmerk de enige bron van onzekerheid is. Immers, als het nog steeds mentaal is, zul je snel genoeg iets anders vinden om onzeker over te zijn.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *