Zo kies je de beste concealer voor jouw huid

Zo kies je de beste concealer voor jouw huid

Donkere kringen onder je ogen na een korte nachtrust? Of kijk je ‘s ochtends in de spiegel en baal je toch weer van de oneffenheden in je gezicht? We hebben er allemaal wel eens last van. Een product die dan niet mag ontbreken in je make-up tasje is een goede concealer. Een concealer is ideaal om puistjes, vlekjes en andere oneffenheden, zoals donkere kringen te camoufleren. Zo kan je ervoor zorgen dat je binnen een paar minuten er stralend en fris uit ziet. Toch kan het best lastig zijn om een goede concealer te vinden die bij jouw huid past. Wij hebben daarom een aantal tips voor je om deze zoektocht wat makkelijker te maken.

Concealer is er in verschillende texturen en kleuren. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om te weten wat de beste concealer is voor jouw huid.

De Texturen van concealer

Concealer kunnen we onderscheiden in verschillende texturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vloeibare concealer, een crème concealer, een kleur corrigerende concealer en een stick concealer. Heb je een normale, gecombineerde, vette of gevoelige huid dan kan je het beste kiezen voor een vloeibare concealer. Ook als je last hebt van puistjes is een vloeibare concealer een aanrader. Het geeft namelijk weinig kans op vermeerderen van puistjes in tegenstelling tot een stick concealer of een crème concealer. Met crème concealer kan je de dekking van de concealer goed bepalen. Daarom is deze erg geschikt als je last hebt van donkere kringen onder de ogen. Een kleur corrigerende concealer neutraliseert de huidskleur in je gezicht. Bijvoorbeeld bij roodheid of blauwe kringen is dit je beste vriend. Daarnaast kan je ook voor een stick concealer gaan. Dit is de beste concealer voor een normale, droge of gevoelige huid en geeft vaak een satijnen finish wat lang mooi blijft zitten.

De kleuren van concealer

Bij het kiezen van een kleur is het belangrijk dat je de ondertoon van jouw huid kent, zoals een warme, koele of een neutrale kleurtint. Hier kan je de concealer op afstemmen. De meeste bekende beige tinten kan je gebruiken voor het camoufleren van puistjes of andere oneffenheden. Door kleuren in je gezicht te neutraliseren kan je kiezen voor een tegenovergestelde kleur. Heb je last van roodheid? Kies dan voor een groene concealer. Als je last hebt van blauwe kringen onder je ogen kan je het beste kiezen voor een oranje concealer. Geel kan je gebruiken voor het egaler maken van de teint of bijvoorbeeld om littekens te camoufleren. Let wel op dat je de concealer goed aanbrengt zodat er geen waas blijft hangen.

Als laatste tip kan je concealer ook gebruiken als highlighter door een tintje lichter te kiezen dan je natuurlijk huidtint. Brengt deze aan op de junkbeenderen voor een mooie glow en jongere uitstraling.

Meer weten over hoe je een fris en sprekend gezicht kan creëren? Lees dan ook hoe je je wenkbrauwen het beste kan verzorgen op Beautyschip.nl

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *