Zo houd jij je nagels schoon

Zo houd jij je nagels schoon

Persoonlijke verzorging is belangrijk. Niet alleen omdat je goed voor de dag wil komen op je werk of school, maar goed voor jezelf zorgen is eigenlijk heel belangrijk zodat jij je goed voelt. Las daarom minstens eens per week een aantal uur een moment voor jezelf in waarin je bijvoorbeeld de huid van je gezicht een lekker oppepper geeft met een maskertje, je wenkbrauwen epileert of je nagels vijlt en voorziet van een mooi laagje lak. Maar hoe zorg je dat je nagels tussendoor mooi en schoon blijven?

Vijlen, nagelriemen en handcrème

Mooie nagels beginnen met een goede verzorging. En dan niet alleen van de nagels zelf, maar ook je handen. Laat je handen bijvoorbeeld eens weken in een badje van lauw water en lavendelolie. Op deze manier maak jij je handen helemaal vrij van bacteriën die ontstekingen in de nagelriemen kunnen veroorzaken. Ben je een nagelbijter? Dan is het helemaal aan te raden om dit regelmatig te doen. Het is logisch dat er veel bacteriën op je handen zitten, maar door het nagelbijten krijg je deze ook nog eens in je mond. Nog een goede reden om direct te stoppen met nagelbijten.

Smeer na dit verfrissende badje je handen in met een goede handcrème en duw je nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpootje. Vijl je nagels het liefst bij met een kartonnen vijl. Exemplaren van andere materialen zijn vaak te hard, waardoor je nagels alsnog snel kunnen splijten. Beweeg de vijl ook vanuit het midden naar de buitenkant om beschadigingen te voorkomen. Geef je nagels vervolgens extra versteviging en breng een basecoat aan. Zo voorkom je ook dat het pigment van de nagellak in de nagel zelf trekt.

Nu jij je nagels een stevige basis hebt gegeven, is het veel eenvoudiger om vieze randjes onder je nagel te verwijderen. Je ontkomt eigenlijk niet aan deze vieze randjes, zelfs huidschilfers hopen zich op onder je nagels als je bijvoorbeeld even met je handen door je haar gaat. Blijf je handen goed wassen, gebruik eventueel een borsteltje en knip je nagels eventueel wat korter. Zie je nog steeds een zwart randje met vuil? Haal dit dan voorzichtig weg met het scherpe puntje van de vijl.

Eenvoudig camoufleren

Houd jij je nagels het liefst zo lang mogelijk? En wil je niet steeds in de weer zijn om je nagels schoon te maken? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om vuil en andere vlekjes op je nagels te camoufleren met een donkere kleur nagellak. Bijvoorbeeld zwart of een donkere kleur rood. Let er wel op dat het een passende kleur is, omdat je handen ook eigenlijk je visitekaartje zijn. En vergeet niet, zoals hierboven al aangegeven, altijd een basecoat aan te brengen zodat het pigment van de lak niet in de nagel trekt. Dit kan namelijk lelijke blijvende vlekken achterlaten op je nagels. Tip: trakteer jezelf, maak een afspraak bij de nagelstylist en laat gellak zetten. Deze lak blijft langer zitten in vergelijking met ‘gewone’ nagellak, droogt snel en kan wel tegen een stootje.

Hardnekkig gele vlekken, oftewel nicotinenagels

Als je wel van een sigaretje houdt, dan is dit vaak ook terug te zien aan je handen. De sigaret houd je vaak vast tussen dezelfde vingers waardoor er vaak gele nicotinevlekken achterblijven op je nagels. Dit kan je camoufleren met donkere lak, maar het is beter om het gelijk weg te schrobben. Als je online op zoek gaat, blijken boenen met huismiddeltjes zoals afwasmiddel, tandpasta of citroensap een uitkomst te zijn. Maar je kunt ook een andere weg inslaan door middel van elektronisch roken. Deze elektronische sigaret verdampt het vloeistof, zodat er geen sprake is van verbranding.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *