Zo heb je geen inkijk in je inloopkast

Zo heb je geen inkijk in je inloopkast

Welke vrouw droomt er niet van een eigen inloopkast? Een plek met alleen maar mooie accessoires, schoenen en kleding. Alles uitgestald, neergelegd en mooi opgehangen. Denk je dat het slechts een droom is en onmogelijk in jouw woning? Dan heb je het mis. Je kunt namelijk in elk huis zelf een inloopkast maken! Hieronder leg ik je uit hoe je dat doet.

Plek van de kast

Heb je een (kleine) extra kamer? Dan is het een makkie! Als je dit niet hebt dan wordt het iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een kast bouwen een meter van de muur vandaan, met de opening richting de muur. Dan kun je aan de andere kant jouw bed tegen de achterkant van de kast schuiven. Zo heb je maar een paar vierkante meter nodig voor jouw inloopkast. Handig! Plak een mooi behangetje op de achterkant van de kast en jouw slaapkamer heeft ook meteen een andere look!

Het ontwerp

Het is slim om van tevoren goed na te denken over hoe je jouw kast gaat inrichten. Denk hierbij na over de inhoud van de kast. Heb je veel truien en shirts? Dan is het handig om vooral planken in de kast te bouwen. Ben je meer van de jurken of bloezen? Dan is het prettig om een groot hanggedeelte te maken. Schets jouw ontwerp op papier, zodat je precies weet hoe de kast moet worden!

Kosten besparen

Een nieuwe kast maken hoeft helemaal niet duur te zijn! Zo kun je bijvoorbeeld de kringloopwinkels afstruinen voor planken. Deze zijn vaak nog goed bruikbaar en anders hebben ze misschien een klein laagje verf nodig. Ook kun je kosten besparen door lades weg te laten. Deze zijn meestal best wel prijzig. In plaats van lades kun je dozen of bakken gebruiken.

Veel (dag)licht

Het is prettig om voldoende licht te hebben in de inloopkast. Zonde als je door te weinig licht de verkeerde kledingcombinaties maakt! Zit er een raam in jouw kledingkast? Dan heb je geluk. Daglicht is namelijk het beste licht. Natuurlijk wil je geen gluurders in jouw inloopkast, dus je hebt wel goede raamdecoratie nodig. Hang bijvoorbeeld duo rolgordijnen op in de kast. Deze laten veel daglicht binnen, maar kunnen er ook voor zorgen dat niemand naar binnen kan kijken. Handig! Maar pas ook op dat er niet te veel zonlicht op jouw kleding schijnt, want dan kan het verkleuren. Hang voor de warme, zonnige zomerdagen zonwerende rolgordijnen  op om jouw kleding te beschermen!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *