Zijn kattenluiken handig?

Zijn kattenluiken handig?

Ja, en vooral kattenluik met chip zijn een goed idee, maar het kan ook andere kant op gaan. Uiteraard geeft het kattenluik jouw kat gemakkelijk toegang tot de buitenlucht. Als het kattenluik door een microchip is geactiveerd, moet dit voorkomen dat andere katten jouw huis binnenkomen. Als het niet is geactiveerd door een microchip, kunnen andere rondzwervende, buitenkatten mogelijk jouw huis binnenkomen. Dus hier is wat je moet weten voor dat je een kattenluik aanschaft.

Nieuwe luiken

De nieuwste generatie kattenluiken zijn uitgerust met een magnetisch systeem dat ervoor zorgt dat alleen jouw kat naar binnen en naar buiten gaat, waardoor de katten uit de buurt niet naar binnen kunnen. De deur herkent de magneet die u op de halsband van jouw kat installeert, zodat hij is de enige met de ‘sleutel’ om binnen te komen. De allernieuwste versies zijn kattenluiken met microchips. Wat het precies doet is de speciale antenne die de onderhuidse microchip van uw kat oppikt en decodeert en vervolgens het luik opent als hij dichterbij komt. Dankzij dit fantastische selectieve herkenningssysteem behoud je de volledige controle over wie er naar binnen en naar buiten gaat, waardoor ongewenste dieren die niet in uw huis thuishoren, effectief worden buiten gehouden.

Ook is het belangrijk om te weten dat een kattenluik in de winter ook een goed idee is. Nieuwe generatie kattenluiken laten zelfs geen spoor van tocht door omdat ze zijn uitgerust met het handige Wind Stopper-systeem dat luchtstromen buiten houdt.

Hoe zit het met de installatie?

Mensen zijn soms bang om een ​​kattenluik te kopen omdat ze denken dat installatie deuren of muren gaat ruïneren, ze denken aan alle rommel die installatie met zich meebrengt. Elke doe-het-zelver met een zaag en boor, en een beetje basiservaring, kan het zonder professionele hulp in een houten deur installeren. Als je daarentegen van plan bent om het in een glazen deur of raam te plaatsen, hoef je alleen maar de glassnijder te bellen, die ervoor zorgt dat de klep perfect past waar je hem wilt hebben.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *