Werken in de beautybranche? Dit is de allerleukste baan

Werken in de beautybranche? Dit is de allerleukste baan

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan en lijkt het je leuk om in de beautybranche te werken? In de beautybranche zijn veel verschillende banen beschikbaar. Zo kan je kiezen voor het kappersvak, kan je een opleiding tot pedicure volgen en is het mogelijk om visagiste te worden. Ben jij echter op zoek naar een afwisselende baan waar je je creativiteit de vrije loop kan laten en waar je veel contact hebt met de klanten? Dan is een baan als nagelstyliste iets voor jou.

Over nagelstyliste

Als nagelstyliste houd je je niet alleen bezig met het stylen van nagels. Ook het behandelen van probleemnagels en de algemene verzorging van handen behoren tot jouw werkzaamheden. Voor een nagelstyliste is geen dag hetzelfde. Elke klant komt met een andere reden naar jouw salon. Zo kan het zijn dat je ’s ochtends bezig bent met het behandelen van probleemnagels en kan je ’s middags de nagels van een toekomstige bruid mag verzorgen. En waar de ene klant de voorkeur geeft aan nagels die natuurlijk ogen, heeft een andere klant het liefst uitbundige nagels met veel verschillende kleuren en prachtige nailart

De juiste opleidingen

Wil jij nagelstyliste worden? Dan is het belangrijk om een goede
Nagelopleiding te volgen. Door te kiezen voor een nagelopleiding aan een professionele beautyacademie leer jij alle kneepjes van het vak en blijf je op de hoogte van de laatste trends. Zo ben je na het afronden van de opleiding helemaal klaar om als nagelstyliste aan de slag te gaan. Het is aan te raden om je even te verdiepen in de beautyacademie, voordat je je inschrijft. Controleer of ze over ervaren docenten beschikken én controleer of de opleiding jou alle aspecten van het nagelstyling vak leert. Voldoet de beautyacademie bij jou in de buurt niet aan de eisen? Dan is het aan te raden om je in te schrijven bij een beautyacademie die wel aan de eisen voldoet, ook als die iets verder reizen is. Zo weet je zeker dat je op de juiste wijze opgeleid wordt.

Het ondernemerschap

Na het volgen van de juiste nagelopleiding kan je aan de slag als nagelstyliste. Het is mogelijk om als werknemer aan de slag te gaan in een grotere nagelsalon, maar het is ook mogelijk om jouw eigen nagelsalon op te zetten. Het opzetten van een eigen salon kent veel voordelen. Zo kan je met een eigen salon zelf jouw werktijden bepalen en kies je zelf welke behandelingen en soorten nagelstyling je aanbiedt. Wil jij een eigen salon starten? Dan is het belangrijk dat jouw nagelopleiding ook een cursus over het ondernemerschap en het runnen van een eigen salon bevat. Zo weet je precies hoe je een salon moet runnen en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *