Welke massage moet ik kiezen?

Welke massage moet ik kiezen?

Als je voor de eerste keer een massage gaat nemen, weet je waarschijnlijk niet welke je moet nemen. Er zijn namelijk zóveel massages, maar welke heb je nu eigenlijk nodig? In dit artikel proberen we je het wat makkelijker te maken en hebben we het over de verschillende type massages

Toe aan ontspanning?

Het kan zijn dat je op je werk of in je thuissituatie veel stress ervaart. De effecten van stress op het lichaam kunnen resulteren in nekklachten, schouderklachten en een zwaar hoofd. Als je dit ervaart, is het goed om eens een ontspanningsmassage te nemen. Ben je zwanger? Dan is een zwangerschapsmassage een goed idee. Beide zijn echt bedoeld voor de ontspanning. Je kunt hieronder meer lezen over de zwangerschapsmassage.

Heb je specifieke klachten?

Als je bepaalde klachten hebt, is het beter om een sportmassage of een shiatsu massage te nemen. Hierbij nemen ze bepaalde triggerpoints onder handen, wat erg goed kan helpen bij een blessure. Eventueel kunnen ze ook knieën gebruiken om het spierweefsel zoveel mogelijk te behandelen. Dit komt echter niet zo vaak voor en kan ook minder prettig voelen. Een sport- of shiatsu massage wordt meestal gekozen voor het behandelen van stijve en pijnlijke spieren.

Ben je zwanger? Neem een zwangerschapsmassage!

Een zwangerschapsmassage is bedoeld om gespannen spieren te laten ontspannen, om je een goed gevoel te geven en om je lichaam wat soepeler te maken. Daarnaast is het ook goed voor het kind! Tijdens de massage staat het zwanger zijn centraal en wordt vaak gegeven in een zijligging. 

Je hebt nu een beter beeld van de soorten massages. Natuurlijk zijn er nog veel meer type massages, zoals de Thaise massage of de Detox massage. Ga jij nu ook een massage boeken?

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *