Welke huidtypen zijn geschikt voor onder de zonnebank?

Welke huidtypen zijn geschikt voor onder de zonnebank?

Onder de zonnebank gaan is heerlijk. Het voelt warm aan, werkt relaxend en – wanneer je een zonnebankcreme gebruikt – kom je ook nog eens naar buiten met een mooi tintje. Nou ja, dat is alleen waar als de zonnebank op de juiste stand heeft gestaan voor jouw huidtype. Maar hoe kom je er eigenlijk achter welke stand jouw huid nodig heeft? Wij vertellen het je!

Ga voor een huidanalyse!

We hebben allemaal verschillende huidtypes, en de zonnebankkuur die bij jou past is waarschijnlijk niet hetzelfde als die van je vriendin. Het is dan ook van belang om een huidanalyse te krijgen wanneer je voor de eerste keer naar de zonnestudio gaat. Biedt jouw gekozen zonnestudio dit niet aan? Dan doe je er goed aan om naar andere studio’s te kijken die dit wel aanbieden. Wanneer je goed doordacht advies hebt gehad zul je geleidelijk aan een kleur opbouwen zonder te verbranden. Dit is beter voor je huid en voor jouw uiterlijk. Een rood, verbrandt gezicht vindt niemand leuk! Indien dit toch gebeurt, kun je aftersun met aloë vera gebruiken van Australian Gold.

Zijn alle huidtypes geschikt voor de zonnebank?

Helaas niet, huidtype 1 is normaliter niet geschikt voor een zonnebanksessie. Deze huid is namelijk zeer gevoelig voor uv-licht. Wanneer je een lichte huid hebt, denk je misschien dat je gelijk dit huidtype hebt, maar dit hoeft helemaal niet waar te zijn. Kenmerken van huidtype 1 zijn een witte huidskleur, blond haar en groene ogen, heeft sproeten en verbrandt altijd in de zon. Indien je dit huidtype hebt, zul je dit dan ook vast al wel gemerkt hebben op vakantie, helaas. Maar let op, ook wanneer je deze kenmerken hebt kun je huidtype 2 of 3 hebben. Al zeker wanneer je blauwe of bruine ogen hebt en toch na hard werk bruin kan worden, is het zeker belangrijk om voor een huidanalyse te gaan. Als je geluk hebt, kun je toch onder de zonnebank!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *