Wat zijn de voordelen van Device as a Service (DaaS)?

Wat zijn de voordelen van Device as a Service (DaaS)?

Device as a Service (DaaS) is een dienst waarbij je gebruikmaakt van een hardware device, waar je een vast bedrag per maand voor betaald. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van het toestel, maar ook van het afgesproken termijn. Je hebt een ruime keuze als je gebruik maakt van deze dienst. Zo kun je kiezen voor het leasen van een pc, laptop, tablet of smartphone. Het leasen, oftewel lenen van elektronische apparaten zijn in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Waarom eigenlijk? Waarom kiezen steeds meer mensen voor Device as a Service en wat zijn de voordelen ervan? Dat allemaal lees je in dit artikel.

DaaS wordt steeds populairder

Zoals ik al even kort benoemde, neemt het gebruik van Device as a Service flink toe. Steeds meer bedrijven en organisaties leasen een laptop of andere apparaten voor hun werknemers. Wat zijn de voordelen hiervan? Hieronder lees je er meer over:

Voordelen DaaS

  • Je bespaart kosten: je betaalt een vast bedrag per maand voor de vooraf afgesproken periode. Misschien denk je dat je alleen maar betaalt voor de devices die je gebruikt. Dat is waar, maar er wordt wel extra service geboden. In de maandprijs zitten namelijk nog andere dingen inbegrepen. Hierbij kun je denken aan de kosten voor de plaatsing en onderhoud. Dit leidt ertoe dat je kosten bespaart als het gaat om inkoop, administratie, beheer en nog veel meer.
  • Je beschikt over de nieuwste hardware: misschien heb je wel eens meegemaakt dat de aanwezige hardware niet langer aan de eisen voldeed. Het is dan noodzaak om het desbetreffende apparaat te vervangen en dat is zonde! Dat is ook nog eens erg duur. Ook vloeit er weer eens waarde weg als je de oude hardware afvoert. Een voordeel van DaaS is dat je altijd over de nieuwste hardware beschikt. Zo zorgt DaaS voor de meest geschikte hardware voor hun specifieke taken. Daarnaast is upgraden nog nooit zo eenvoudig geweest.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *