Wat is het verschil tussen een integraalhelm en systeemhelm?

Wat is het verschil tussen een integraalhelm en systeemhelm?

Onder de motorhelmen zijn de systeemhelmen en de integraalhelmen de meest bekende helmen. Ze hebben elk unieke kenmerken, maar welke zijn nu het meest geschikt voor jou? We gaan in dit artikel verder in op de verschillen tussen een systeemhelm en een integraalhelm. 

Kenmerken van een systeemhelm

Een systeemhelm is een helm met een los kinstuk en wat tevens op de helm kan worden geklapt. Mocht je met de motorclub een rondje gaan touren, dan hoef je niet de gehele helm af te zetten op het moment dat je met elkaar wilt communiceren. Dit kan heel gemakkelijk door het afzetten van het kinstuk. Draag jij ook altijd een bril tijdens het rijden? Dan is het ook gemakkelijker om een systeemhelm te hebben. Als het kinstuk eraf is kun je namelijk heel gemakkelijk je bril op en afzetten. 

Kenmerken van een integraalhelm 

Een integraalhelm staat bekend als een helm die het hoofd helemaal omsluit. Dit zorgt voor nodige bescherming tijdens het rijden met de motor. Mocht je een bril hebben, dan kun je ook gewoon met een integraalhelm op rijden. Het is dan wel belangrijk om eerst de helm op te zetten en pas daarna je bril. Een integraalhelm staat uiteindelijk bekend om zijn veiligheid. Gezien je hoofd het meest kwetsbare onderdeel van je lichaam is kan je dus bewust kiezen voor de veiligheid en dus de integraalhelm. 

De juiste helm verschilt per situatie

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe helm. Kijk dan ook goed welke helm het beste bij jouw motor past. Als je het niet weet kun je het best een zo neutraal mogelijke helm nemen. Dan heb je ook een beter zicht, vooral als je het vergelijkt met een sporthelm. Deze zijn vaak wat meer voorover gebogen, waardoor je wat minder zicht hebt bij een sporthelm. Het kiezen van de juiste helm is vooral ook afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Kies je voor veiligheid? Dan kun je het beste kiezen voor een systeemhelm. Wil je juist meer voor conform kiezen dan kun je het beste een integraal helm kopen

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *