Waarom moet je tijdens het slapen jouw bh niet aanhouden?

Waarom moet je tijdens het slapen jouw bh niet aanhouden?

Is slapen met bh slecht voor je? Worden je borsten verstevigd of werkt het juist averechts voor je gezondheid? Ontstaan er bacteri├źn op en rond je borst als je slaapt met een bh aan? Veel vragen die we voor eens en altijd de wereld uit helpen, nadat je deze blog hebt gelezen. Dan kan je een heldere, eigen conclusie trekken.

Goed of slecht?

Vele geruchten doen zijn ronde bij vrouwen, maar het juiste antwoord dat weten we vaak niet helemaal. Weg met de fabels, want het blijkt dat het slapen met een bh aan niet nuttig is en ook niet schadelijk. Natuurlijk zijn hier vele onderzoeken aan vooraf gegaan. Daar komen we zo op terug.

Een alternatief als oplossing

Vind je het toch prettig om tijdens het slapen iets aan te hebben wat je borsten bedekt. Dan kan een pyjama vanaf nu een uitkomst bieden. Weg met je bh en trek die heerlijke zachte pyjama aan. Zeker voor in de zomer is het aan te raden om een katoenen pyjama te dragen, deze is lekker luchtig. Voor in de winter kan je kiezen voor een pyjama shirt met broekje. Weg dus met je bh in bed.

Conclusies uit onderzoeken

Een eerste feit: een bh ondersteunt de borsten van onderen. Wanneer je ligt in bed wordt er dus niets ondersteunt. Ook kan het zo zijn, wanneer jouw bh strak zit en je gaat er mee slapen dat je dan striemen achterlaat op de huid. Je huid krijgt gedurende de nacht geen kans om te herstellen. Bij een te strakke bh kan je de bloedtoevoer iets afknellen, geen prettig idee wanneer je ontspannen licht te slapen.

Gelukkig is er geen direct verband gelegd tussen het slapen met een bh en borstkanker. Je moet natuurlijk doen wat je zelf prettig vindt. Maar als je er voor kiest om met een bh aan te slapen, ga dan voor een comfortabele bh, die niet knelt zodat je huid en de borsten de kans krijgen om te ademen. Let er ook op dat de beugel en het materiaal geen irritaties veroorzaken.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *