Waarom kiezen voor die shampoo van een goede kwaliteit i.p.v. de voordelige haarverzorgingsproducten?

Waarom kiezen voor die shampoo van een goede kwaliteit i.p.v. de voordelige haarverzorgingsproducten?

De kans is groot dat je wel eens voor het shampoo schap hebt gestaan bij de drogist of het shampoo assortiment van de online aanbieders hebt bekeken met een groot vraagteken boven je hoofd. Welke shampoo moet je nu kiezen? Het is verleidelijk om voor de voordelige optie te gaan maar is dit ook onderaan de streep de beste keuze? Wij vertellen je waarom je toch beter kunt kiezen voor die shampoo van een goede kwaliteit in plaats van de voordelige haarverzorgingsproducten.

Wat maakt een duurdere shampoo een betere shampoo?

Voordat we je inzicht geven waarom een duurdere shampoo misschien toch een betere shampoo is dan de voordelige optie willen we je aangeven dat dit artikel gaat over het gehele aanbod van shampoos. Er zijn zeker merken die uitzonderingen vormen op het beeld dat we hieronder aan je schetsen.

Als je het gevarieerde assortiment in shampoo soorten bekijkt, zul je ongetwijfeld wel eens afgevraagd hebben wat het verschil is tussen de wat duurdere opties en de voordelige keuzes. Betaal je voor de marketingactiviteiten van het merk of zijn er meer factoren die het verschil maken. Het laatste is geval. Er zijn zeker meerdere factoren die hierbij een rol spelen en zeker niet de onbelangrijkste. Vooral de samenstelling maakt een duurdere shampoo of een shampoo van een vooraanstaand merk op dit gebied (zoals L’Oreal shampoo) een betere shampoo.

Een kwaliteit shampoo bevat minder schadelijke stoffen

Dat veel shampoos siliconen en sulfaten bevatten weten we allemaal. Met het onder de aandacht brengen dat siliconen en sulfaten schadelijk kunnen zijn voor je haar is ook geen nieuws. Hierin zijn echter wel een aantal keuzes te maken. Siliconen maken je haar dikker en geven je haar meer glans. Op zich niet heel veel mis mee maar er zijn grofweg twee verschillende siliconen te onderscheiden: de niet oplosbare siliconen en de (in water) oplosbare siliconen.  

Zoals de naam al aangeeft zijn de niet oplosbare siliconen erg lastig uit je haar te verwijderen. Hiervoor heb je echt een vrij agressief haarverzorgingsproduct voor nodig. Hiermee beschadig je uiteraard je haarstructuur. Voor het verwijderen van oplosbare siliconen heb je dit soort producten niet nodig. Deze bestanddelen verdwijnen immers vanzelf als “het werk verricht is”. Een vergelijkbare keuze is van toepassing op sulfaten. Deze sulfaten zorgen voor de reiniging van je hoofdhuid. Er bestaan echter agressieve sulfaten en milde sulfaten. De agressieve sulfaten zijn, net als de niet oplosbare siliconen, voordeliger in aanschaf en worden hierdoor gebruikt in de goedkopere haarverzorgingsproducten.

Verschil in ingrediënten tussen een shampoo van een goede kwaliteit en de goedkope optie

Aansluitend op het bovenstaande brengen we je het verschil in ingrediënten tussen een shampoo van een goede kwaliteit en de goedkope optie. De betere shampoos (zoals Keune shampoo) hebben een samenstelling dat volledig is afgestemd (en ontwikkeld) op de doelstelling van het product, dus op een specifieke haartype. De gebruikte (soms wel vrij exclusieve) ingrediënten zijn niet alleen met zorg gekozen maar ook in hoge concentraties toegevoegd. Dit betekent dat de werking van deze shampoo veel beter is dan andere opties. Daarnaast heb je veel minder van het product nodig om het gewenste resultaat te bereiken. 

De conclusie die je voor jezelf gerust kunt trekken is dat een shampoo van een goede kwaliteit wellicht iets duurder is in aanschaf dan de budget opties maar dat je onderaan de streep wel voordeliger uit bent! De keuze is in dat geval wel heel erg snel gemaakt.       

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *