Volhouden tijdens het afvallen

Volhouden tijdens het afvallen

Het is enorm lastig om elke keer door te zetten als het even niet meezit. Het ligt aan de discipline die je moet hebben om door te zetten. En dat is nou eenmaal geen makkelijk karweitje. Waarom hou je het niet vol tijdens het afvallen? En hoe kun je ervoor zorgen dat je wel gaat volhouden? Één tip die ik je alvast wil meegeven; vergelijk jezelf niet met een ander.

Verleiding

Verleiding is de grootste boosdoener. Het is namelijk erg verleidelijk als je thuiskomt na een lange dag om dan vlug wat eten te bestellen, want je moet daarna weer weg. Zorg dat je van tevoren alles hebt klaargelegd. Maak desnoods die dag ervoor al eten klaar, zodat je die dag erna geen eten hoeft te bestellen. Het scheelt in tijd en in geld. Hiervoor is discipline erg belangrijk.

Maak gezonde gewoontes

De gewoontes in je leven beïnvloeden je onbewust best wel erg. Veel kinderen zijn bijvoorbeeld opgegroeid met het feit dat, wanneer je uit school kwam dan kreeg je een glas ranja en een koekje of snoepje. Maar daarna ging je vaak weer buiten spelen. Als je ouder bent heb je dit zelf onder controle. Veel mensen hebben een kantoorbaan, waardoor bewegen niet meer zo vanzelfsprekend wordt. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je van tevoren bijvoorbeeld een schema maakt. Op die manier kun je van tevoren je boodschappen doen en dat is uiteindelijk voordeliger. Maak daar een gewoonte van en je zult zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is. En je mag absoluut wel een lekkernijtje op z’n tijd hoor! Dat is ook erg belangrijk. Anders is het helemaal niet vol te houden!

Sneller afvallen

Wil je liever snel en makkelijk afvallen in korte tijd? Dan is een keto-dieet misschien wel iets voor jou. Hierin eet je weinig tot geen koolhydraten. Er zijn genoeg vervangers die vol vetten zitten. Dit moet je eten om de koolhydraten te compenseren. Eet je half koolhydraten en half vetten, dan zal je al gauw merken dat je sneller aankomt, omdat je dan bovenop de koolhydraten nog vetten aan het eten bent.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *