Verassende plaatsen op Ibiza

Verassende plaatsen op Ibiza

Mooie stranden, kraakhelder water, bijzondere natuur, gezellige steden, goede feesten. Op alle plaatsen Ibiza vind je wel iets moois leuks of bijzonders. Eigenlijk kun je bijna elke willekeurige plek aanwijzen op een kaart Ibiza en je zult er wat moois aantreffen. Toch geven we je graag wat leuke aanbevelingen.

Snorkelen bij Es Pou des Lleo en Cala Mastella

Es Pou des Leo is een klein strandje omringd door hutten en bootjes. Boven het water valt dus al genoeg leuks te vinden, maar de belangrijkste reden om deze baai te bezoeken is het heldere, diepblauwe water waar je uitstekend kunt snorkelen. Het ligt vlakbij Cala Mastella waar je ook prachtig kunt duiken. Voor een dagje pret onderwater rijd je dus halverwege de dag van de ene naar de andere plek.

Wandelen rond Cova des Vi

Cova des Vi is een grot die vermoedelijk al zo’n 2000 jaar voor Christus gebruikt werd en gebruikt is als wijnkelder. Deze grot is bekend om de muurschilderingen die bevestigen dat hier duizenden jaren geleden al mensen woonden. Deze grot ligt op een mooie plek op het eiland op 50 meter boven de zee. Dat maakt de wandeling naar deze grot toe ook een feestje. Een bijzondere plek om te bezoeken voor een leuke wandeling en wat geschiedenis dus.

Ontdek Es Codolar Beach

Ibiza is letterlijk omringd door prachtige stranden. Veel populaire stranden zijn de vele zandstranden rondom het eiland. Maar voor een uniekere bijzondere ervaring ga je naar Es Codolar Beach. Dit is een kiezelstrand met grote kiezelstenen. Hierdoor is het een minder druk strand, omdat je er niet lekker bij gaat liggen. Wat je hier wel goed kunt doen is wandelen en genieten van een prachtig uitzicht of een lekkere duik nemen. Dit strand ligt dicht bij de zoutbergen van Ses Salines waardoor het water hier een stuk zouter is dan normaal. Het is niet zo zout genoeg dat je zonder moeite kunt blijven drijven, maar je dobbert toch net wat relaxter hier.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *