Tips voor het starten van een eigen pedicuresalon

Tips voor het starten van een eigen pedicuresalon

Steeds meer pedicures kiezen ervoor om een eigen pedicure salon te beginnen. Soms vanuit huis en soms vanuit een pandje in de stad. Toch is het starten van een eigen pedicuresalon aan huis de laatste jaren het meest populair. Als eigenaar van je eigen pedicuresalon kan je lekker vanuit huis werken en het voordeel is dat er veel mensen regelmatig een pedicure kunnen gebruiken.

Het grote voordeel van thuiswerk als pedicure is dat je zelf je uren kan plannen en dat je weinig middelen nodig hebt om een eigen salon te starten. In dit artikel geven wij enkele tips voor het starten van een eigen pedicuresalon. Heb jij plannen? Lees dan snel verder!

Wat doet een pedicure?

Als pedicure hou je je bezig met het verzorgen van de voeten van mensen. Denk aan het verwijderen van eelt, behandelen van kloven of likdoorns, behandeling bij ingegroeide nagels, geven van voetmassages en het verzorgen van de nagels.

Wat heb je nodig voor je eigen salon?

Zoals hierboven gezegd heb je niet heel veel nodig om je eigen pedicuresalon te starten. Uiteraard heb je zelf kennis van voete nodig, hiervoor kan je diverse studies en cursussen volgen. Vaak duren deze maximaal een jaar. Verder heb je natuurlijk de juiste apparatuur en middelen nodig. Hiervoor heb je een goede groothandel nodig, bijvoorbeeld pedicure groothandel degros.nl. De eerste bestelling van apparatuur en middelen is een investering, maar dit hoeft geen duizenden euro’s te kosten.

Verder heb je natuurlijk een ruimte nodig waarin je de salon kunt maken. Hiervoor kan je het beste een aparte ruimte in of aan huis reserveren. Denk bijvoorbeeld aan de garage die je kunt ombouwen tot salon. Maar een aparte kamer in huis kan ook voldoende zijn om je diensten als pedicure aan te bieden.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *