Tips voor het kopen van gymkleding voor je kind

Tips voor het kopen van gymkleding voor je kind

Beweging is voor kinderen zeer belangrijk. Dit is waarom kinderen op basisscholen minimaal 2 uur per week moeten gymen. Met het gymen willen scholen bereiken dat kinderen zich motorisch ontwikkelen en zich mentaal ontwikkelen. Om goed te kunnen gymen en sporten is het wel belangrijk dat je kind goed uitgerust is met de juiste kleding. Niet goed zittende kleding of geen fijne sportschoenen kunnen het bewegen belemmeren en dus de ontwikkeling ook. Ben jij als ouder nu op zoek naar sportkleding voor je kind? Dan zijn hier een aantal tips die je kunnen helpen. 

Gymschoenen 

De gymschoenen zijn een belangrijk onderdeel van de gehele sportoutfit. Zonder goede gymschoenen kan je zoon of dochter niet vrij uit sporten en ontwikkelt hij of zij zich minder goed. Er zijn een aantal zaken waar gymschoenen aan moeten voldoen. Ten eerste moeten de zolen van de gymschoenen geen zwarte kleur hebben. Een zwarte kleur zorgt namelijk voor strepen in de gymzaal en dit wil elke school voorkomen. Een zool met een lichte kleur is daarom een verplicht onderdeel. Verder is de pasvorm, de maat en de ondersteuning natuurlijk erg belangrijk. 

Voor gymschoenen geldt dat je beter geen schoenen op de groei kan kopen. Dit kan soms wel met normale kinderschoenen, maar voor gymschoenen is het beter om dit niet te doen. Dit komt omdat je kind veel zal bewegen in deze schoenen en dat optimaal moet kunnen doen. Te grote schoenen kunnen de kans op ongelukken sterk verhogen. Te kleine schoenen is daarbij natuurlijk ook niet goed, want deze kunnen pijn doen en het bewegen ook belemmeren. 

De sluiting van de gymschoenen is ook een belangrijk aspect om op te letten. Het liefst willen scholen namelijk hebben dat een kind zich zelfstandig kan aankleden en de schoentjes ook zelf aan kan doen. Het is dan ook soms beter om te kiezen voor schoenen met klittenband in plaats van veters. Daarbij kunnen gymschoenen met losse veters ook gevaarlijk zijn als je kind daarmee rond rent. 

Een aanrader is om te kijken naar de gymschoenen van Shoesme. Deze kinderschoenen aanbieder heeft een groot aanbod in mooie gymschoenen in verschillende kleuren, maten en met verschillende sluitingen. 

Sportkleding 

Naast de schoenen om te sporten is het ook belangrijk als ouder om de juiste sportkleding aan te schaffen voor je kind. Deze kleding moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet net als de gymschoenen de kleding ook makkelijk aan en uit te doen zijn door de kinderen zelf. Dit wordt zeer gewaardeerd door de docenten op de school. Naast dit punt moet je ook letten op welke stof sportkleding je koopt. 

Voor sportkleding is het belangrijk dat de kleding goed ventileert. Bij het sporten en bewegen zal je kind het warm krijgen en dan is het wel zo fijn dat de kleding goed ademt en ventileert. De soort stof heeft ook invloed op het wassen. Het beste kan je sportkleding kiezen die op lage tempratuur is te wassen en die je dus ook snel kan drogen en weer mee kan geven voor de volgende gymles. 

Tot slot is het ook een aanrader om je kind mee te laten beslissen in het kiezen van sportkleding en schoenen. Misschien je kind wel al fan van een voetbalclub of wil hij of zij een bepaalde kleur hebben. Het is dan wel zo leuk om je kind in deze kleding te laten sporten. Vol trots en met plezier kan je kind dan lekker bewegen en zich verder ontwikkelen. Iets wat elke ouder wilt toch? 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *