Tips om je nagels te laten groeien

Tips om je nagels te laten groeien

We willen allemaal wel van die mooie nagels, sterk en lang. Soms lukt het helaas niet zo goed. In dit artikel geven we je een paar tips om je nagels te laten groeien.

Geen nagelklipper

Of nagelschaartje. Als je langere nagels wil, ga je vijlen. Dit is het best voor je nagels om ze zo sterk mogelijk te laten worden. Door de nagelklipper splijt je je nagels waardoor ze eerder splijten en breken, en dat is juist wat je wil voorkomen! En als je dan voor de eerste keer de vijl gebruikt is het belangrijk dat je maar één kant op vijlt en niet heen en weer gaat. Ook hierdoor splijten en breken je nagels eerder.

Wees goed voor je handen

Het gaat niet alleen om je nagels, maar ook om je gehele handen. Zo is het ten eerste heel verstandig om te stoppen met nagelbijten als je dat doet (sowieso handig om daarmee te stoppen). Als je bijvoorbeeld met veel schoonmaakmiddelen werkt is het handig om voor een natuurlijke handcrème te kiezen. Het is natuurlijk ook handig om voor handschoentjes te kiezen wanneer je schoonmaakt. Daarbij is het ook zeer verstandig om je nagelriemen te beschermen. Het is belangrijk dat ze gezond en gehydrateerd zijn om te groeien.

Vitamines

Zorg ervoor dat je gezond eet (dat moet sowieso eigenlijk). Maar als je goede vitamines binnenkrijgt zal dat er ook voor zorgen dat je nagels sneller groeien. Vitamine a, c en d zijn vooral de vitamines die ervoor zorgen dat je nagels sneller groeien.

Het is vooral belangrijk om dus geen nagels te bijten en geen nagelklipper meer te gebruiken. Eigenlijk groeien ze dan vanzelf. Je moet ook wel wat geduld hebben om je nagels te kweken, maar als je dat geduld even toe laat zijn ze binnen de kortste keren fantastisch.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *