Tips om je haren te laten groeien

Tips om je haren te laten groeien

Langere haren, wie wil dat nou niet? We willen het liefst allemaal langere haren en daarom heb ik even mijn best gedaan om de meest handige tips neer te zetten voor iedereen die graag zijn haren wat wil laten groeien. Voor je het weet, hangen je haren op de grond met deze tips.

Geef het tijd

Dit is eigenlijk de belangrijkste tip. Je haar groeit niet in één nacht, maar hoogstens een paar centimeter per maand. Heb daarom geduld en verzorg je haar tot in de puntjes om het zo gezond mogelijk te houden.

Conditioner

En dan eigenlijk alleen in de puntjes, door het föhnen en stijlen van je haar drogen de puntjes van je haar uit en dat is natuurlijk alleen maar vervelend als je het juist wil laten groeien. Doe daarom conditioner in de puntjes zodat je ze extra voeding geeft.

Niet altijd wassen

Je doucht misschien wel elke dag, maar dat betekent niet dat je je haren elke dag moet wassen. Wanneer je te vaak je haren wast ga je de natuurlijke oliën uit je huid wassen en dat is iets wat je juist niet wil.

Knip! Knip!

Ga elke tien tot twaalf weken naar de kapper en laat je dode punten knippen. Hierdoor kunnen ze niet verder splijten en heb je er in de lange termijn alleen maar profijt van dat je ze laat knippen.

Borstelen

Probeer je haren zeker niet te vaak te borstelen en koop een kam die goed is voor je haar. Borstel het wanneer je uit de douche bent gekomen en maximaal 1 keer per dag. Wanneer je het elke dag borstelt kan het sneller afbreken.

Masker

Het klinkt gek, maar het haar wat over je schouders komt is vaak al best een aantal jaar oud (denk maar na als het een cm per maand groeit). Het heeft vaak wel echt zorg nodig, dus doe daarom af en toe eens een masker in je haar. Het is het best om hem aan te brengen voordat je gaat douchen, zodat je daarna alle oliën eruit kunt wassen.

Hopelijk werken deze tips goed voor jou, en kun je hier iets mee. Veel haarplezier!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *