Sieraden: wat draag je deze zomer?

Sieraden: wat draag je deze zomer?

Als je aan het Nederlandse klimaat denkt, denk je al snel aan regen, wind en storm. Hoewel dit inderdaad vaak het geval is, hoeft dit niet het hele jaar zo te zijn. Gelukkig kennen we ook hele warme zomers, en zo’n zomer lijkt weer voor de deur te staan! Het kwik is de afgelopen dagen flink gestegen en er was zelfs spraken van de eerste tropische dag. Heerlijk natuurlijk. We kunnen weer naar buiten om te genieten van de zon. Maar als je geniet van een cocktail op het terras of heerlijk ligt te bakken op het strand, wil je er natuurlijk wel leuk uit zien! 

Daarom hierbij onze tips & tricks voor horloges en sieraden voor deze zomer. 

Wij geloven niet in één horloge voor elke gelegenheid

Veel vrouwen hebben twintig paar schoenen, meerdere zomerjasjes en een hoeveelheid blouses waar je bang van wordt. Maar als het aankomt op een horloge hebben ze één exemplaar voor elke dag. Of het nou een reguliere werkdag is, de begrafenis van je oma of je gaat stappen met vriendinnen: altijd wordt hetzelfde klokje gedragen. Daarnaast is de kans ook nog eens groot dat deze al jaren meegaat. 

Gemiste kans wat ons betreft! Je draagt ook sneakers als je gaat winkelen, pumps als je uit eten gaat en slippers voor naar het strand. Dit doe je niet alleen uit een praktische overtuiging, maar ook omdat sommige schoenen nou eenmaal beter passen bij een bepaalde gelegenheid. Dit is niet anders bij horloges! Er zijn zoveel typen horloges die allemaal passen bij een eigen moment van de dag:

  • Dagje shoppen: draag een neutraal Esprit horloge dat overal bij past
  • Naar het strand: kies voor een degelijk Ice-Watch horloge dat tegen een stootje kan
  • Avondje uiteten: maak indruk met een chic dameshorloge van Tommy Hilfiger

Leuk al die horloges, maar ik heb geen geldboom in de tuin

Dat hoeft ook niet! Veel mensen hebben slechts één horloge omdat ze het associëren met een dure aankoop. Natuurlijk kan dit het geval zijn, maar er zijn ook hele goedkope horloges en sieraden te vinden die wel modieus zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij Starlounge. Deze online outlet biedt merk sieraden aan tegen mooie sale prijzen. Er zijn zat leuke horloges te vinden voor slechts een paar tientjes. Daar kun je geen buil aan vallen! Sla een keer een maand schoenen kopen over en je hebt al genoeg budget om wat variatie in je sieradenkistje aan te brengen. 

Zomerse sieraden: de do’s en don’ts

Ook leuke sieraden mogen natuurlijk niet ontbreken bij je zomerse kleding. Maak je outfit bijvoorbeeld compleet met een leuke gouden ketting of glinsterende armband. We adviseren vooral om voor wat lichtere sieraden te gaan. Zware sieraden kunnen snel gaan irriteren met warm weer. Kijk daarnaast uit met ringen. Door de hitte kunnen je vingers gaan opzwellen waardoor je je ringen niet meer afkrijgt. Misschien dus even laten liggen tot de winter! Oorbellen zijn natuurlijk wel hartstikke leuk. Vooral kleurrijke modellen met steentjes en versiersels zijn perfect voor in de zomer. 

Wees vooral niet te bang om op te vallen! De zon schijnt en je mag gezien worden. Kies voor kleur, combineer erop los en draag verschillende materialen door elkaar. Niks moet, alles mag. En nu je laptop dicht doen of telefoon wegleggen en lekker naar buiten!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *