Over Stone Island

Over Stone Island

Stone Island is een Italiaans kledingmerk dat is opgericht in het jaar 1982 door de ontwerper Massimo Osti en de nog steeds bestaande Sportswear Company Carlo Rivetti. Terwijl de maatschappelijke zetel in Bologna Galleria Cavour 4 is, bevindt het hoofdkantoor zich in de fabriek in Ravarino. Dit ligt in de provincie Modena. De ontwerper vernoemde het merk naar zijn boot. Het was oorspronkelijk dus gekoppeld aan het merk C.P. Company en voor bepaalde tijd droegen sommige stukken van dit merk hetzelfde logo op de arm. De echte lancering van Stone Island was echter in 1983

Geschiedenis

Massimo Osti had op jongere leeftijd verschillende soorten weefsels gestudeerd en concentreerde zich op gedegradeerde kleuren. In 1982 kwam dan ook de eerste collectie van Stone Island op de markt wat in samenwerking was met het andere bedrijf, zoals hiervoor vermeld. Deze collectie was gemaakt met een innovatie van tweekleurige en omkeerbare stof die ook nog eens duurzaam was. Het was geïnspireerd door het doek van trucks, waarin het wordt bekroond met een wasmachine stone-wash. Na de lancering waren winkels al gauw heel erg enthousiast en werd het een waar succes. In 1983 besloot Massimo Osti zich vooral te richten op de creatieve kant van het bedrijf. Stone Island begon dus met het maken van kleding waarbij niet het comfort maar de kwaliteit van de stof op de eerste plek staat. Ontwerpers deden dan ook intensief onderzoek naar materialen en er werd gebruik gemaakt van zogenaamde techno fibers en uiteindelijk is het Stone Island dan ook gelukt om de fibers zo te ontwikkelen dat alleen de nasa ze voorgaat. Midden in het jaar van 1980 werd het merk bekend door het breiwerk. In het bijzonder stonden ze ook bekend om de jackets welke niet konden scheuren of kreuken. Kortom ze konden gewoon niet kapot.

Stone Island nu

Het logo van Stone Island is nog steeds hetzelfde. Het is kompas met de naam ‘Stone Island’ rondom. Het wordt door het bedrijf zelf ‘the compass’ genoemd. Maar door veel mensen wordt het ook ‘the patch’ genoemd. Het logo bevindt zich op de linkerarm. Terwijl vroeger Stone Island alleen in verschillende winkels te kopen was heb je tegenwoordig ook verschillende Stone Island webshops. Stone Island stond vroeger vooral bekend om hun jacks. Maar tegenwoordig zijn er ook heel veel truien, broeken, bodywarmers. Het wordt wel vaak nog gezien als een mannen merk door de stoere uitstraling dat het met zich meedraagt.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *