Organic shampoo, beter voor huid en haar!

Organic shampoo, beter voor huid en haar!

Als mens wil je natuurlijk elke dag fris en fruitig voor de dag komen, een lekkere douche met je favoriete shampoo geeft daarom elke keer opnieuw weer een heerlijk gevoel. Toch is het niet elke shampoo zo goed voor je als dat er misschien wel op de verpakking wordt gezegd. Het is voor wie het zich afvraagt ook erg lastig te bepalen wat daadwerkelijk een organic shampoo is. In veel shampoos worden te veel chemische ingrediënten gebruikt, hoewel ze wel een groot aantal natuurlijke ingrediënten bevatten.

Chemische processen

Er zijn genoeg shampoos die zeggen dat ze natuurlijk zijn, maar dit blijkt over het algemeen niet waar te zijn. Merken die dit beweren doelen vaak op het feit dat ze gebruik maken van verschillende goede natuurlijke ingrediënten. Dit kan wel zo zijn, maar dit maakt een shampoo niet direct natuurlijk. Er zijn namelijk vaak verschillende processen nodig om van een natuurlijk ingediend een reinigend middel te maken. Deze processen zijn over het algemeen niet meer natuurlijk omdat er een hoop middelen aan toe worden gevoegd die geen natuurlijke oorsprong hebben. Veel van deze stoffen zijn moeilijk afbreekbaar en kunnen zelfs een uitdrogend effect hebben op je huid of haar.

Shampoo en wetgeving

Veel stoffen die worden verwerkt in shampoos of andere zeepproducten zijn in eerste instantie wel geaccepteerd door de wet en regelgeving en worden daarom wel beschouwd als veilig. Dit wil echter niet betekenen dat ze ook goed voor je zijn of dat ze ook daadwerkelijk positief werkzaam zijn. Het is altijd goed om eens op te zoeken wat er daadwerkelijk allemaal in je shampoo zit, maar het beste kun je gewoon gebruik maken van organic shampoos of zeep producten.

Sterke reinigers

Organic producten maken over het algemeen geen gebruik van SLS, ook wel zeer sterke reinigers genoemd zoals parabenen of siliconen. Het zijn dus vrij milde reinigers die geen chemische stoffen bevatten en niet in je huid dringen. Deze organic shampoos en zeepproducten zijn op een natuurlijke manier afbreekbaar en bevatten over het algemeen geen kleurstoffen of parfum’s. Belangrijk is om op te zoeken wat jij acceptabel vind. Verdiep je goed in de middelen die in een product zijn verwerkt of vraag eventueel om wat meer informatie bij speciale drogisten. Zij kunnen je over het algemeen wat beter inlichten over de verschillende type shampoos of zeep producten, dat scheelt natuurlijk ook een hoop research.

Lees ook eens onze blog over de verschillen tussen laseren en epileren.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *