Op zoek naar een ring? Lees dit advies!

Op zoek naar een ring? Lees dit advies!

Ringen zijn gewoonlijk een symbool van liefde en verbintenis. Als je een ring krijgt of als je iemand een ring geeft, betekent dit dat die persoon een speciale rol speelt in je leven. Wil je iemand een speciaal gevoel geven? Dan kun je hem of haar een ring cadeau doen. Op verschillende momenten kan een ring ook verschillende dingen betekenen. Verlovingsringen zijn een symbool van liefde en verbintenis tussen twee mensen die romantisch betrokken zijn. De ring laat zien dat ze bij elkaar willen zijn en de rest van hun leven samen door willen brengen. Er zijn ook andere soorten ringen, zoals vriendschapsringen, die laten zien hoeveel je van je vrienden houdt. Het kiezen van ringen kan een grote zaak zijn. Je hoopt natuurlijk dat de ontvanger de ring mooi gaat vinden. Daarom is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden bij het zoeken naar een ring. Waar moet je op letten? Dat lees je hier!

Bepaal de vorm

Je moet erachter komen wat de ontvanger wenst. Op deze manier kun je je opties beperken. Elke vorm van snijden wordt anders gewaardeerd, en heeft een variërende prijs per karaat. Ronde slijpvormen zijn het duurst, terwijl peer en marquise slijpvormen minder duur zijn. Als grootte essentieel is, kun je meer karaat krijgen tegen een redelijke prijs als je kiest voor een andere vorm dan de conventionele ronde cut. Voordat je gaat winkelen voor een verlovingsring, vriendschapsringen, of andere ringen, moet je weten welke soorten er zijn en welke je voorkeuren hebben. 

Kies een materiaal voor de band

Traditioneel worden verlovingsringen samengesteld uit geelgoud, witgoud, zilver of platina, maar de laatste jaren is rosé goud opgekomen als een nieuwe en moderne optie. Hoewel platina erg lijkt op zilver, is het aanzienlijk duurder vanwege de hogere dichtheid. Sommige metalen krassen gemakkelijker dan andere. Het is dus belangrijk om na te denken over de levensstijl alvorens een beslissing te nemen. Het materiaal van de ring kan namelijk ook invloed hebben op de manier waarop je de ring moet onderhouden. Denk dus goed na over het leven dat jullie leiden voordat je een beslissing maakt. Daarnaast moet je overwegen of je stenen wilt toevoegen in de banden van de ring. De keuzes zijn eindeloos.

Kies de karaat grootte

Het eeuwenoude debat van kwaliteit versus kwantiteit geldt ook voor verlovingsringen. Sommige individuen geven de voorkeur aan een grote steen boven een witte steen en anderen houden van de helderste diamant met die je je kunt voorstellen, ongeacht het gewicht van karaat. De ontvanger moet absoluut een idee hebben van de grootte van de steen. De maat is altijd het uitgangspunt, omdat al het andere kan worden veranderd in iets dat past bij je budget.

Laat je correct meten

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je beide ringvingers correct laat opmeten. Je wilt geen ring die je bloedsomloop beperkt. Je wilt ook geen ring die zo los zit dat hij er gemakkelijk af kan vallen. De ring moet goed in de vinger zitten, maar ook comfortabel zijn. Ben je niet samen op zoek naar verlovingsringen? Dan kun je zelf de maat laten opmeten bij een juwelier. Als je verloving is een verrassing, kun je andere mensen de grootte van de ring van je toekomstige man of vrouw laten opmeten om ervoor te zorgen dat de ring goed past. 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *