Nooit meer scheren, epileren of waxen.

Nooit meer scheren, epileren of waxen.

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei. De snelle methoden om dit te bestrijden is door te scheren, waxen of epileren. Wie ervaring heeft met deze bestrijdingsmethoden weet echter dat deze slechts een tijdelijk resultaat hebben. 

Definitieve ontharing met laserbehandeling

Recentelijk wordt het steeds gangbaarder om haargroei definitief te laten verwijderen door laserbehandelingen. Tijdens een laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd doormiddel van licht. Tijdens de behandeling wordt nauwkeurig gericht op de haarwortel, waardoor de huidstructuur niet beschadigd wordt. Gemiddeld zijn er 7 laserbehandelingen nodig om de haargroei definitief te doen stoppen. Dit komt doordat de haren zich niet allemaal tegelijkertijd in de groeifase bevinden. Juist in de groeifase is de laserbehandeling het meest effectief.
De laser ontharing wordt vaak aangeprezen als de beste oplossing voor permanente ontharing. 

Is laserontharing gevaarlijk of pijnlijk?

Er zijn verschillende mythes over laserontharing die mensen er van weerhouden om een dergelijke behandeling te laten uitvoeren. Een van de hardnekkigste mythes is dat laserontharing huidkanker veroorzaakt. Laserontharing vernietigd alleen de haarwortel. Hierbij wordt de huid op geen enkele manier aangetast.
Ook zijn er veel mensen die denken dat laserontharing zeer pijnlijk is. De behandeling is echter niet pijnlijk. Je voelt echter wel warme wanneer de behandeling wordt uitgevoerd, maar het ongemak is minimaal. Er zijn crèmes op de markt die claimen de pijn te doen verminderen maar dit is voor de meeste mensen niet nodig.

Ben ik voorgoed van haargroei af?

Ben je na afloop van laserbehandelingen dan voorgoed van het ongewenste haargroei af? Het korte antwoord op deze vraag is: Nee. Een meer nauwkeurige omschrijving van het resultaat van de laserbehandeling is permanente haarreductie. Dit betekent concreet dat de haargroei permanent verminderd wordt. Hoe snel de haarzakjes zich herstellen en de haren zullen terugroeien verschilt per persoon. Gemiddeld blijft de haargroei voor tenminste twee jaar gestopt. Wanneer de haren na deze periode terugroeien groeien ze vaak niet terug in dezelfde dichtheid als voor de laserontharing het geval was. Door af en toe de ontharingsbehandeling te onderhouden kun je een plek voorgoed zonder haar houden.
Hoewel de haargroei dus niet definitief stopt, is laserontharing wel één van de meest effectieve opties om de haargroei voor een langere periode te vertragen. 

Wanneer biedt een laserontharing behandeling uitkomt?

Een laserbehandeling is in principe geschikt voor alle lichaamsdelen. Voorbeelden van kleine huidoppervlakten zijn de kin, bovenlip, oren, tenen of vingers. Ook voor middelgrote en grote huidoppervlakten kunnen laserbehandelingen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld de bikinilijn, onderarmen, nek of zelfs het gehele borstoppervlak of de rug. Welk huidtype je hebt is niet belangrijk, de behandeling kan op elk huidtype worden uitgevoerd. Het beste is om de laserbehandeling in het najaar of in de winter uit te voeren. Indien je een behandeling tijdens de zomermaanden wil laten uitvoeren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid zo weinig mogelijk aan zon is blootgesteld. Klinieken die laser ontharen aanbieden kunnen je advies op maat geven zodat je precies weet wat je kan verwachten. Smoothlaserclinic.nl is een voorbeeld van een kliniek waar je voor een gratis intake en proefbehandeling kan kiezen zodat alle vragen kan stellen aan een expert voordat je definitief begint aan de gehele behandeling.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *