Niet alle vrouwen willen gelijk een relatie

Niet alle vrouwen willen gelijk een relatie

Dit artikel is bedoeld om het ‘fenomeen’ – wat al eeuwenlang met een gebrek aan intuitie door het leven wandelt – uit te diepen als het om daten gaat. Ja, we hebben het over mannen. Diepgewortelde gedragingen en verhoudingen tussen de man & de vrouw zullen nooit verloren gaan. Dat is vandaag de dag ook nog merkbaar. Zo houdt een man bij de eerste date nog steeds met regelmaat de deur open voor de vrouw. En natuurlijk beschermt een man bij een conflict op straat de vrouw waar hij mee uit is. Echter zijn in de loop der jaren conventionele verstandhoudingen vervaagd. Veel vrouwen van nu zijn geemancipeerd en hierdoor is hun houding ten aanzien van een man ook veranderd. Ze kunnen vaak zelf hun hoofd boven het water houden, dus zijn ze misschien wat kritischer en blijven ze minder lang in een relatie hangen wat achteraf niet zo bij hun past. Een vrouw die een relatie om deze heeft verbroken koopt in de eerste weken een pallet tissues en een aantal dozen Ben & Jerry’s in. Om zich vervolgens te verlekkeren aan Netflix-series, waar ze eigenlijk alleen maar luier en ongezonder van worden. Als ze het licht hebben gezien en die fase voorbij is, wordt het tijd om te genieten en te focussen op een hogere kwaliteit van leven. Immers gaat het nu om hun wensen en persoonlijke dromen. Dat is eigenlijk best leuk! Als je als vrouw je leven weer hebt ingericht hoe jij dat wilt en je oude spijkerbroeken hebt vervangen voor hippe jurkjes en spannende dames badjassen komen ze erachter dat ze verpieteren op liefdesgebied. Daar moet iets aan gedaan worden. Buiten alle aanbiedingen van mannen online waar je totaal niet op zit te wachten check je met je BFF’s  natuurlijk welke mannen qua uiterlijk wel een 8+ krijgen en date waardig zijn. Maar dan…Dan beginnen de misverstanden en ontbreekt in bepaalde situaties alleen nog ‘Steve’ van ‘The Jerry Springer show’. 

Welk type man ben jij

In algemene zin zijn er vijf soorten mannen die je kunt treffen in de date fase. Om het makkelijk te maken heb ik ze gerangschikt in vijf types. En natuurlijk een tip wat je dan als vrouw moet doen?!

De te snel verliefde man

Als het leven je weer toelacht, je weer zin hebt in een knuffel/sex en tijd wilt doorbrengen met een leuke man kun je dit type treffen. Je hebt een date gehad en aangegeven dat je iemand beter wilt leren kennen en een leuke tijd wilt hebben. Na de eerste afspraakjes praat hij over een relatie en is hoteldebotel. Nu bestaat liefde op het eerste gezicht, maar een man die op basis van zo weinig info over jou als persoon meteen een relatie wilt die moet je als vrouw niet willen! Daarnaast komt het bij een vrouw een beetje ‘desperate’over. Wij zeggen: niet doen! Mocht je er dan niet gelijk afkomen, geef ook niet aan vrienden te willen blijven. Deze types kunnen dat niet en je komt er vervolgens nooit meer van af. Gezien hun licht labiele aard zul je uiteindelijk onvrouwelijke woorden naar je hoofd geslingerd krijgen. Direct afkappen!

De man zonder voelsprieten

Er zijn ook mannen die wel leuk zijn, maar niet kijken naar hoe de vrouw het contact ziet. Stel dat je als vrouw iemand wel aantrekkelijk vindt maar verder niets van die man wil, zijn er mannen die dat verkeerd inschatten. Als zij zelf ook niets willen gaan zij krampachtig doen terwijl dat niet nodig is. Voor de mannelijke lezers, jullie kunnen gewoon praten en vrouwen zijn niet zo snel gekwetst als jullie denken. Wij hebben het namelijk – als je niet op Quasimodo lijkt – veel keuze! En wie zegt dat we jou gelijk als partner zien? Dit type kun je nog proberen iets bij te brengen door wat uit te leggen, maar dan moet deze man wel gaan communiceren. Dan kan het nog best een leuke reeks dates worden! Dus mannen: vrouwen willen soms alleen maar sex, schat je zelf niet te hoog in!

De niet geïnteresseerde man

Als je als vrouw gek wordt op een man die te hoog gegrepen voor je is, qua intelligentie, persoonlijkheid of uiterlijk dan houdt het snel op. Als vrouw merk je dat snel genoeg en dan past er iets beter bij jou. De man met zware bindingsangst daargelaten (hij kan uit angst nog wel eens doen dat hij je niet leuk vindt, terwijl hij bij voorbaat al bang is om je te verliezen), maar dat komt minder vaak voor dan we denken. Life is a bitch!

De man die alleen sex wil is

Als je iemand echt héél leuk vindt op alle fronten en een relatie met hem wilt, is het zuur als hij alleen sex wil. Dan kun je nog één keer alles in de strijd gooien om jouw liefde kenbaar te maken, maar vaak wordt dat niets. Een man die je leuk vindt om jaren aan zijn zij te hebben zal zelden de indruk wekken dat hij alleen met je bed naar wilt. Next!

De beschadigde & wantrouwende man

Dit type man komt vaker voor dan we denken. Als de beschadigde & wantrouwende man iemand leuk vindt of enkel wilt daten is dat voor hem namelijk niet zo makkelijk. Velen hebben een rugzak op liefdesgebied en ook ervaringen uit jeugd spelen hierbij een rol. Mensen die iemand hebben verloren of veel liefdespijn hebben gekend zijn het vertrouwen in de liefde nogal verloren. Zij geloven niet zomaar dat iemand gek op hen is. Dat is best verdrietig. Als je die persoon als vrouw de moeite waard vindt is het handig om jouw gevoel of verwachtingen te delen. En doe dit vooral oprecht. Er zal dan waarschijnlijk een antwoord uitkomen. Hier kan een tijd overheen gaan.

De relaxte man

De relaxte man is veelal positief en houdt van het leven. Zonder verkeerde invullingen en met een open mindset kijkt hij de wereld in. Hij volgt zijn gevoel en handelt niet uit angst. Als hij een vrouw leuk vindt heeft hij zin in de date en is niet bang dat hij haar niet leuk genoeg vindt voor een relatie. Ook is hij niet bang dat hij ongewenst geclaimd wordt. Relaxte mannen leven in het nu en geven het andere geslacht hoe dan ook een gevoel dat ze er mogen zijn. En ja, dat is in onze ogen een goede catch. Of dit nu op vriendschappelijk of relationeel vlak is!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *