Neem wat tijd voor jezelf

Neem wat tijd voor jezelf

Geen huishouden vandaag

De zomerperiode is een uiterst geschikte periode om een korte break in te lassen en tijd te nemen voor jezelf. Schuif al je verantwoordelijkheden aan de kant, clean your schedule: breng de kids naar de grootouders of een speelkameraadje, vandaag kook je niet, je doet geen was, strijk, afwas of poets. Neen: vandaag is jouw dag. Neem wat tijd voor jezelf!

Ja, ik wil de hoofdmassage

Uit onderzoek is gebleken dat geluk kan voortkomen uit kleine dingen. En voor heel veel vrouwen is dat het laten aanmeten van een nieuwe look. Met stip op nummer één van feel good momenten is een bezoek aan een schoonheidsspecialist. Enkel en alleen al het plaatsnemen in de kappersstoel is een reden om tot rust te komen en het voelen wegglijden van verantwoordelijkheden binnen het (gezins)leven.

Ja, je wilt de hoofdmassage, ja je wilt de spoeling en de volledige styling. Ondertussen praat je een eind weg. Boven het geluid van de haardroger komen onderwerpen voorbij zoals jouw vakantieplannen, de kinderen of het huishouden. Die paar uurtjes naar het schoonheidssalon heb jij nodig. Laat je benen, bikinilijn, oksels of wenkbrauwen waxen. Je voelt je als herboren na een bezoek aan de waxbar of het schoonheidssalon. A new you, dat zie je, én dat voel je!

Trek je glimlach aan

het mooiste wat je aan kunt trekken is je glimlach. Innerlijke schoonheid zie je ook aan de buitenkant. Maak een liter van je favoriete cocktail, zet je favoriete playlist op en lees een boek in je hangmat of in het bad. Tover je badkamer om in een wellness oord met kaarsjes en lekkere geurten. Ga eens langs bij een badkamerspecialist voor de mogelijkheden van een nieuwe badkamer. Je kunt immers ook doordeweeks, na een drukke werkdag, ontspannen en genieten in je huis. En daar hoef je geen dagje verlof voor te nemen.

Doe de dingen waar je energie van krijgt. Wat heb je bijvoorbeeld in jaren al niet meer gedaan? Hoe staat het met je afgestreepte bucketlist? Ga de uitdaging aan! Jij bent het waard! Vergeet jezelf niet en neem tijd voor jezelf.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *