Met deze programma’s maak je de mooiste foto’s

Met deze programma’s maak je de mooiste foto’s

Heb jij een passie voor het maken van foto’s? Dan weet je waarschijnlijk wel dat het niet bij het schieten van plaatjes ophoudt. Met behulp van fotobewerkingsprogramma’s kun je je foto’s nog een stukje mooier maken, of bewerken op welke manier je dat maar wilt. Weet je niet precies welke programma’s er allemaal zijn? In dit artikel zetten we drie van de meest bekende op een rijtje.

Adobe Photoshop

Van Photoshop heb je ongetwijfeld wel eens gehoord. Al jaren is dit het meest bekende fotobewerkingsprogramma ter wereld. En niet alleen is het de meest bekende, het is ook de meest uitgebreide. De mogelijkheden bij dit programma zijn eindeloos en het is daarom niet alleen geschikt voor fotografen, maar ook voor bijvoorbeeld webdesigners, illustratoren en grafisch ontwerpers. Photoshop bevat daarom ook veel functies die jij als fotograaf nooit nodig zult hebben. Doordat het zo uitgebreid is, is het niet voor iedere beginner even geschikt. Vooraf een goede cursus Photoshop volgen is dus geen overbodige luxe.

Adobe Lightroom

In tegenstelling tot Photoshop is Lightroom wel speciaal bedoeld voor fotografen. Daarnaast is het door de toegankelijke interface een stuk makkelijker onder de knie te krijgen dan Photoshop. Desondanks biedt het ook meerdere functionaliteiten die bij Photoshop ontbreken. Het organiseren van foto’s gaat bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker in Lightroom. Zeker voor beginnende of gemiddelde gebruikers is Lightroom echt een uitkomst.

Luminar 4

Luminar 4 is een wat minder bekend fotobewerkingsprogramma dan de voorgaande twee, maar het is wel echt een programma in opkomst. Het lijkt wel een beetje op Lightroom in de zin dat het zich ook specifiek richt op fotografen. Daarnaast is Luminar 4 ook eenvoudig te leren. Dit komt onder andere door de unieke Artificial Intelligence die in de software is ingebouwd. Met een korte cursus Luminar heb je dit programma zo onder de knie.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *