Leuke tips voor lange autoritten met kinderen

Leuke tips voor lange autoritten met kinderen

Op autovakantie gaan met het gezin is leuk. Je kunt meer spulletjes meenemen dan in het vliegtuig en hebt vaak meer mogelijkheden om alle mooie plekjes in een regio te bezoeken. Soms is het echter een uitdaging om je kinderen geanimeerd te houden tijdens deze lange autoritten. Hele jonge kinderen kunnen vaak nog uren na elkaar slapen, maar voor de wat oudere kleuters of tieners is het fijn om wat spelletjes en entertainment te hebben. We zetten een paar superleuke tips op een rij die je kinderen zoet houden tijdens die lange autoritten.

Auto-bingo


Maak een auto-bingo voor je kinderen waarmee ze snacks, speelgoed of extra minuten aan het zwembad kunnen verdienen. Maak een raster van 25 vakken en vul hier 25 items in die ze tijdens de autorit kunnen tegenkomen. Een aantal voorbeelden:

  • Een verkeersbord waar twee talen op staan (vaak bij grenzen of grootsteden)
  • Een gele auto
  • Een persoon die zijn hond uitlaat
  • Een fietser met fietshelm
  • Een auto met het cijfer 3 in de nummerplaat


Een volle kaart is natuurlijk een grote uitdaging, maar ook een kruis of volledige lijn kunnen punten opleveren. Ook online zijn er talloze printbare auto-bingo kaarten te vinden!

Playlist vol liedjes van Disney

Iedereen houdt van zingen en zeker de liedjes van Disney zijn gekend bij jong en oud. Vul je playlist met jullie favoriete liedjes en ga al zingend op weg! Misschien kun je met je oudere kinderen wel een extra spelletje koppelen aan deze playlist! Speel telkens de eerste vijf seconden van het liedje en laat je kinderen eerst raden uit welke lievelingsfilm van Disney het komt!

Kan je niet genoeg krijgen van deze opzwepende meezingers? Dan lijkt de ideale road trip misschien wel richting Eurodisney of Disney in Concert te leiden? Heerlijk samen herinneringen ophalen aan Disneyklassiekers zoals Bambi en Aladdin. Misschien houden je kinderen wel meer van nieuwe toppers zoals Frozen en Vaiana! Tijdens deze concerten met muziek van Disney genieten jong en oud van de tijdloze liedjes van de prachtige tekenfilms. De Hollywood Sound Orchestra verzorgt deze show in verschillende locaties in Duitsland waarvoor je nu al je tickets kan reserveren via Global-Tickets! Combineer je bezoek aan het concert met een stadsbezoekje en dompel je een weekendje onder in de Disneysfeer samen met het gezin! Een korte autovakantie voor de hele familie om nooit te vergeten!

Alfabetspelletje’s


Kies een thema en ga het hele gezin rond. Elk om de beurt noemen je gezinsleden een woord of naam in volgorde van het alfabet binnen dit thema. Wie geen antwoord kan geven valt af. Een voorbeeld:

  • Muziekinstrumenten: Altviool, Banjo, Cello, Drum…
  • Beroepen: Advocaat, Bakker, Chirurg, Dokter…
  • Bekende personen: Adèle, Boris Becker, Cleopatra, Donald Duck…

Luisterverhalen


Vroeger bestonden er de cassettes of CD’s met kinderverhalen, maar vandaag zijn er talloze podcasts te vinden met voorgelezen verhaaltjes voor je kinderen. Spannende verhalen, sprookjes of verhaaltjes over vriendschap en dieren, de keuze is eindeloos. Een ideale manier om je kinderen rustig te krijgen in de wagen en misschien zelfs wat slaap in te halen!

Besluit

Al zingend onderweg naar een concert van Disney of met krakende hersentjes op zoek naar het volgende woord in het alfabetspel. Je kinderen tijdens lange autoritten entertainen hoeft geen grote uitdaging te zijn. Jij hoeft je enkel nog te concentreren op de inhoud van de reiskoffers! Met bovenstaande tips kom je alvast enkele honderden kilometers toe!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *