Lekker op vakantie in eigen land doe je zo

Lekker op vakantie in eigen land doe je zo

Nu op vakantie gaan er dit jaar waarschijnlijk nog niet inzit heb je geen andere keuze dan om lekker op vakantie te gaan in jouw eigenland. Lekker weg in eigenlang hoeft helemaal niet saai en onvermakelijk te zijn. Zeker niet als je gewoon een eigen zwembad in jouw tuin kan opzetten. Je haalt gewoon het strand en zee-gevoel naar huis.

Het beste type zwembad voor in de achtertuin

Zwembaden zijn er in talloze maten, kleuren en uitvoeringen te koop. Maar hoe bepaal je nou eenvoudig welk type zwembad het beste geschikt is voor jouw tuin. In deze blog geven wij jou graag wat handige tips die jij kunt gebruiken om een geschikt zwembad voor jouw tuin uit te kiezen. Je leest hieronder alles over welke vorm het beste past in welk type tuin en welke afmeting geschikt is voor een kleine, middelgrote of grote achtertuin. Over het algemeen is een opzetzwembad met pomp het meest geschikt als complete zwembad set. Stevig, groot en met pomp voor maximale hygiëne.

Hoe bepaal je de juiste vorm

De vorm van het zwembad bepalen is afhankelijk van jouw tuinindeling en de wensen en verwachtingen die jij hebt. Een rond zwembad is de meest voorkomende vorm en is meer geschikt om in te spelen, dobberen en om in te ravotten. Het je een smalle maar diepe tuin? Dan is een rechthoekig zwembad beter geschikt voor jouw tuin. Ook is een rechthoekig zwembad beter geschikt om daadwerkelijk in te zwemmen en baantjes te trekken.

Hoe bepaal je de juiste afmeting

Om de juiste afmeting te bepalen kiezen we voor een eenvoudige indeling. Namelijk zwembaden die geschikt zijn voor een kleine, middelgrote en grote tuin. Als je een zwembad gaat opzetten moet je altijd rekening houden met een vrije zone van minimaal 50 cm. Dit is de ruimte die gebruikt wordt om rondom het zwembad te kunnen lopen. Zwembaden geschikt voor een kleine tuin (tot 30m2) hebben een maximale diameter van 305 cm. Zwembaden geschikt voor een middelgrote tuin (tot 60m2) zijn niet groter dan 420 cm diameter. Tot slot de grote tuinen (>60m2). Hier passen de allergrootse zwembaden met gemak in. We adviseren je daarom ook een diameter van maximaal 427 cm. Kleinere zwembaden zullen een vreemd gezicht geven in zo’n megatuin.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *