Lekker op vakantie in Bonaire

Lekker op vakantie in Bonaire

 

Bonaire is zo’n vakantieplek waar je met tranen in je ogen afscheid van neemt. Het is een eiland vol prachtige witte zandstranden, flamingo’s, eindeloze duikgelegenheden en natuurlijk héérlijk warm weer.

 

Er valt van alles te beleven op het eiland en het is voor vele Nederlanders daarom ook een zeer gewaardeerde vakantiebestemming.

 

Mocht je nog niet zijn overgehaald om Bonaire een kans te geven, dan heb ik hier een lijstje waarom je dit jaar nog een bezoekje moet brengen aan het eiland:

 

  1. Natuur zoals natuur hoort te zijn

Bonaire is prachtig, zeker wanneer het aankomt op haar natuur. Zo bevinden er zich twee natuurparken; Washington Slagbaai National Park (op het land) en Bonaire National Marine Park (onderwater!).

 

Op het land kun je op avontuur gaan en op zoek naar papegaaien, flamingo’s, parkieten, iguana en vele andere vogelsoorten en reptielen. Ook is er een gevarieerd aanbod aan zandduinen, zandstranden, bebossing, gebergtes en mangroven.

 

Onderwater geniet je vol van Bonaire ’s koraalriffen (60 verschillende soorten koraal!) en zeegras. een paradijs op aarde!

 

  1. Over duiken gesproken…

Bonaire is een duikparadijs – letterlijk. Er zijn tientallen duikbegeleiders en gelegenheden verspreid over het eiland en haar duikbegeleiders staan bekend als ’s werelds beste operatoren. Zo kun je dus het optimale halen uit je duikervaring.

 

  1. Wind- en kitesurfen

Op Bonaire wordt er door vele professioneel wind- en kitesurfers geoefend. Met een reden natuurlijk; de wind is namelijk stabiel het hele jaar door. Ook is de community zeer uitnodigend en vriendelijk naar beginners. Zeker een aanrader!

 

  1. Accommodaties in overvloed!

Het vinden van een gepaste accommodatie is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten Bonaire accommodaties. Denk aan villa’s, appartementen, hutjes, tenten, hotels en nog veel meer. Er zit vast wel iets tussen.

 

  1. Heerlijk voedsel

Geniet van de lokale keuken of van een rijk aanbod aan internationale maaltijden. Het kan allemaal op Bonaire! Heerlijk vers gevangen vis uit de zee of vers geteeld fruit. Elke avond kun je dus genieten van een andere dinerervaring.

 

Mocht je niet geïnteresseerd zijn in een activiteiten zoals surfen of duiken, dan zijn er nog honderden andere activiteiten uit te proberen. Zo kun je lekker een lange wandeltocht maken, mountainbiken, paardenritten boeken of relaxen tijdens een boottrip.

 

Je zult in ieder geval geen spijt krijgen van een vakantie op Bonaire!

 

 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *