Laat jouw haren laten verven

Laat jouw haren laten verven

Ben je ook wel weer eens toe aan een andere coupe, maar wil je jouw haar eigenlijk niet knippen? Laat dan gewoon je haar in een andere kleur verven! Of je nu rood, roze, groen, blauw, bruin of blond gaat, het mag tegenwoordig allemaal en niets is meer raar. Natuurlijk hoef je niet meteen je haar op een regenboog te laten lijken, je kunt het ook wat subtieler houden door alleen wat high of lowlights te laten zetten. Een kleine verandering in de kleur van je haar kan een heel groot verschil maken.

Goed advies is het halve werk

Wanneer je jouw haar wilt laten verven, kan je dit het beste in een kapsalon laten doen. De kapper of kapster kan je het beste advies geven over welke kleur bij jou past en zij kunnen je vertellen of wat je zou willen wel echt haalbaar is. Veel kappers krijgen te maken met klanten die iets willen wat simpelweg niet gaat lukken. Het kan ook zijn dat jouw wens wel kan worden uitgevoerd, maar misschien zijn hier meerdere behandelingen voor nodig. Laat je goed informeren over de mogelijkheden van jouw haar, zodat je niet teleurgesteld uit de stoel komt.

Subtiele verandering

Voor een subtiele kleurverandering kan je er voor kiezen om een spoeling te laten zetten. Een spoeling kan je haar alleen donkerder maken en deze zal per wasbeurt iets vervagen. Als je dus een kleur kiest die iets donkerder is dan je eigen haarkleur, dan zal de uitgroei bijna niet te zien zijn. Als je liever voor een lichter kleur gaat zijn highlights een goede optie. Op natuurhaar kan dit bereikt worden met verf, maar is het haar al eens eerder gekleurd wordt hier blondeer voor gebruikt. Vaak is het na een blondeer behandeling het mooiste om hier nog een spoeling overheen te zetten om zo het haar te matten of de juiste kleur te geven.

Regenboog haar

Op Instagram, zoals die van Salon Spiegelbeeld, komen we allemaal mooie pastel tinten tegen. Helaas worden deze kleuren vaak bereikt door een speciale filter over de foto heen te zetten. Ook komen er van die mooie bossen met lang golvend haar in een hele felle kleur voorbij. Jammer genoeg zijn dit vaak pruiken. Poef, daar gaat onze droom van mooie lang haar in zo’n geweldige kleur! Dit wil echter niet zeggen dat het helemaal niet haalbaar is, het kost alleen veel tijd en een hoop werk.

Haarverzorging

Of je nu kiest voor een spoeling of voor een compleet andere kleur, het is altijd goed om jouw haar te verzorgen. Het is zo zonde om veel geld uit te geven aan jouw nieuwe coupe om vervolgens zo jouw kleur te zien verdwijnen in het douche putje. Vaak zijn de producten in een salon iets duurder, maar deze zijn wel beter van kwaliteit. Ook hoef je maar een klein beetje shampoo te gebruiken omdat deze veel geconcentreerder is dan de shampoos uit een drogist. Dus wees niet eigenwijs en luister naar het advies dat je krijgt in de kapsalon. Een nieuwe haar kleur is niet goedkoop, dus verwen jezelf en schaf ook goede producten aan.

 

Bron: Fashionopzijnbest.nl

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *