Koop een vakantiehuis in eigen land

Koop een vakantiehuis in eigen land

 

Vaak hoor je wel eens dat je je geld voor jou moet laten werken. Zelf vond ik het altijd zo gek klinken. Wanneer ik om een voorbeeld vroeg werd er altijd kortaf gereageerd – ja, door te investeren.

 

Bij het denken aan investeren dwaalt mijn brein meteen af naar aandelen, obligaties, en andere financiële producten. Nou zijn dit inderdaad vormen van investeren, toch zijn er nog vele andere mogelijkheden.

 

Je raad het misschien al; het aanschaffen van een vakantiehuis in eigen land is er ook een. Lijkt het je dus interessant om je meer te verdiepen in het investeren in toeristisch vastgoed? Dan heb ik hier misschien een aantal interessante tips:

 

USP’s zijn belangrijk!

Unique selling points (USP’s) – oftewel kenmerken aan het huis die haar uniek en gewild maken. Denk hierbij aan de locatie, het uitzicht, de extra’s (tennisbaan, golfbaan, etc.), prijs en noem maar op.

 

Door te investeren in een huis waarvan je weet dat het interessant is voor huurders is de kans veel lager dat je met een leegstaand vakantiehuis komt te zitten. Onderzoek van de markt is hierbij enorm van belang om op inzichten te komen.

 

Zoek hulp van derde partijen

Het is ook mogelijk om vakantiehuisjes en chalets te kopen die op grond van een vakantiepark of resort staan. Zo heb je bijvoorbeeldResort Ameland van Europarcs waar je een recreatiewoning kunt aanschaffen die wordt verhuurd via een derde partij. Zo hoef je zelf nauwelijks iets te doen, en word je begeleid in het verhuringsproces.

 

Verspreid de kosten

Mocht je nou nog niet voldoende kapitaal hebben om een vakantiehuis te kopen, dan is het misschien slim om de kosten te splitten.

 

Nou hoeft dit niet meteen doormiddel van een lening. Je zou ook ervoor kunnen kiezen om een partner te zoeken die ook interesse heeft in het investeren in vastgoed. Zo loop je zelf minder risico, en heb je ook meteen iemand waarmee je over verschillende ideeën kunt sparren.

 

Raak bekend met de regels en wetgeving

Voordat je ergens aan begint is het altijd handig om te weten wat je wel en niet mag/kunt doen. Zo voorkom je om in de toekomst voor dichte deuren te staan. Voldoende kennis over de wetgeving in de huursector kan ook voor nieuwe inzichten zorgen en kansen creëren.

 

Nou kan ik nog eindeloos doorgaan, maar ik denk dat je hiermee al een beginnetje kunt maken. Blijf onderzoek doen en dan vind je vast en zeker wel een vakantiehuis in eigen land waar je profijt uit kunt halen.

 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *