Kleurlenzen

Kleurlenzen

Kleurlenzen zijn er voor iedereen. Voor mensen die bijziend of verziend zijn, zijn er kleurlenzen op sterkte. En mensen met goede ogen kunnen kiezen voor kleurlenzen zonder sterkte. Kleurlenzen zijn zachte lenzen die de natuurlijke kleur van je ogen veranderen.

Trend

In de afgelopen jaren zijn kleurlenzen steeds populairder geworden. Je kunt je hele uitstraling veranderen door middel van een paar gekleurde contactlenzen. Er zijn verschillende redenen om kleurlenzen te gebruiken. De één wil eens zien hoe een andere oogkleur hem of haar staat en de ander wil zijn of haar ogen groter laten lijken.

Enhancers
Als je al een mooie oogkleur van jezelf hebt, kun je ook kiezen voor een licht getinte kleurlens die jouw eigen oogkleur juist nog meer benadrukt. Dit noem je ‘enhancers’.

Deze lenzen geven het mooiste effect op lichte ogen, omdat versterkende tinten lastiger zichtbaar zijn op een donkere oogkleur. Deze lenzen zijn ideaal als je je oogkleur een subtiele verandering wilt geven.

Opaque
Lenzen die je oogkleur volledig veranderen zijn ondoorzichtige lenzen. Je noemt dit ‘opaque’. Het maakt hierbij niet uit hoe donker of licht je eigen oogkleur is, want deze lens bevat een gekleurde ring die de iris volledig bedekt. In het midden zit een gat waar het licht doorheen komt, zodat je kunt zien. Dit zijn de meest gebruikte kleurlenzen.

Cosplay-lenzen
Wanneer je helemaal los wilt gaan, kun je voor extra speciale kleurlenzen gaan. Deze lenzen zijn geschikt voor themafeestjes en andere speciale gelegenheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor katten- of vampierogen. Hiermee zul je gegarandeerd blikken vangen!

Onderhoud
Net als gewone lenzen, zijn ook kleurlenzen verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Het is belangrijk dat je, net als met normale lenzen, kleurlenzen nooit langer dan de aanbevolen duur draagt. Bovendien is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Reinig de lenzen na gebruik goed en bewaar ze in lenzenvloeistof. 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *