Is er eigenlijk een etiquette voor sieraden?

Is er eigenlijk een etiquette voor sieraden?

Heel wat jaren geleden werden kettingen, ringen en armbanden gedragen om aan te tonen hoe rijk men was. Hoewel we tegenwoordig nog steeds wel van mooie dure sieraden houden, is het niet om onze rijkdom aan te tonen maar juist om onze outfit nog mooier te maken. Op veel platforms wordt er advies gegegeven welke sieraden het beste bij je passen en hoe je deze kunt combineren. Maar is er wat dat betreft eigenlijk ook een etiquette voor sieraden?

Zorg dat een sieraad altijd comfortabel zit

Een sieraad is een mooie toevoeging op de rest van je outfit. Maar als deze accessoires niet lekker zit, dan heb je er een hoop last van. Want je wil niet continue een oorbel met grote hangers uit je haar moeten plukken, een te lange ketting steeds uit je decolleté moeten halen of nauwelijks met je armen kunnen bewegen omdat je armbanden zoveel lawaai maken. Kies daarom altijd voor sieraden die lekker zitten, zoals gekleurde armbanden met Swarovski kristallen. Deze sluiten aan op de pols en blijven de hele dag goed zitten.

Let op de dresscode

In je vrije tijd kan je wat kleding en sieraden betreft doen en laten wat je wilt. Maar als het aankomt op werk of andere belangrijke gelegenheden is het eerst goed om te kijken of er een dresscode is. Elk bedrijf heeft namelijk een beleid opgesteld waar ook in staat wat wel en niet toegestaan is op het gebied van kleding en sieraden. Als je werkt in de horeca zal je waarschijnlijk verzocht worden om alle sieraden af te doen. Wanneer je werkt op een kantoor of achter de balie dan zal het kledingvoorschrift ‘ingetogen’ zijn. Doseer in dat geval en draag één mooi sieraad. Bijvoorbeeld een ketting om je mooie halslijn te accentueren. Een mooie ketting bestellen kan heel eenvoudig online.

Laat de regels van vroeger los

Naast de bovenstaande ‘regels’ is er wat betreft de etiquette van sieraden niet heel veel meer over. Laat de regels van vroeger dus ook zoveel mogelijk los. Het is ook niet meer zo dat je een trouwring of verlovingsring per se aan de linkerhand moet dragen, veel mensen kiezen er ook voor om deze aan de ringvinger van de rechterhand te dragen. Ook kan je gerust goud en zilver met elkaar combineren, zolang je het maar goed doseert.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *