Houd je nagels mooi en representatief

Houd je nagels mooi en representatief

De nagels zijn, naast de ogen, een van de eerste dingen waar mensen naar kijken bij een ontmoeting. Zorg daarom dat jij je nagels altijd netjes en representatief houdt. Zeker als je voor je werk een bedrijf of groot vertegenwoordigt. Tegenwoordig kan je kiezen uit verschillende verzorgingsproducten, zodat jij je nagels van handen en voeten mooi kan houden. Zelfs als je snel af wilt zijn van ongemakken als kalknagels.

Doe-het-zelf manicure

Zie je het niet zo zitten om regelmatig een bezoekje te brengen aan de nagelsalon? Of heb je er het budget niet voor? Er zijn genoeg manier om zelf je nagels te voorzien van de juiste verzorging. Breng een verzorgende crème aan op je handen en je voeten. Laat dit vervolgens even inwerken. Duw daarna de nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpootje. Denk eraan dat jij je nagelriemen niet gaat knippen of scheuren, dit kan resulteren in vervelende infecties. Vijl daarna je nagels in de juiste vorm. Meestal kan je aan de vinger al zien of rechthoekig of juist rond beter past. Door te vijlen in plaats van knippen voorkom je scheurtjes en barsten in de nagels. Breng vervolgens een verstevigende basecoat aan. Wanneer je wil, kan je daarna de nagels nog voorzien van een laag gekleurde nagellak. Vergeet hierbij de basecoat absoluut niet, het pigment kan namelijk in de nagels trekken waardoor je een gele laag krijgt.

Nagelverzorging voor mannen

Wist je dat de nagels van mannen veel sneller groeien dan die van vrouwen? Daarom is het voor mannen ook absoluut belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de nagels. Er zijn zelfs salons die speciale manicures voor mannen aanbieden. Nou is niet elke man liefhebber hiervan, maar de handen regelmatig insmeren met een zachte crème (zoals Nivea of Zwitsal) en de nagels knippen kan absoluut geen kwaad. Zeker niet als de handen dagelijks flink vuil worden gemaakt tijdens het werk.

Verlos je voeten van kwaaltjes

In de zomer wil jij tijdens de hete dagen je voeten niet verstoppen onder dikke sokken en schoenen. Lekkere luchtige sandalen of slippers zijn veel prettiger in dit geval. En dan wil je natuurlijk wel goed verzorgde voeten laten zien. Kamp je met ongemakken als eczeem of kalknagels? Dit los je eenvoudig op. Droog bij eczeem je voeten altijd goed af na het douchen en zwemmen en smeer je voeten in met een crème tegen voetschimmel.  Zolang je nog sokken draagt, is het ook belangrijk dat je elke dag schone exemplaren aantrekt. Behandelen van kalknagels doe je eenvoudig door een spray aan te brengen op je voeten. Deze heeft een desinfecterende werkt en doodt de schimmels in je nagels.Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *