Hoe verzorg je een slechte huid?

Hoe verzorg je een slechte huid?

Een droge en geïrriteerde huid kan heel erg lastig zijn. Je voelt constant de behoefte om er eens flink aan te krabben, wat weer nare wondjes of rode plekken op kan leveren. Daarbij is de irritatie of de droogte vaak te zien aan de buitenkant. Met een puisje op je voorhoofd ga je toch iets minder zelfverzekerd door het leven dan met een zachte babyhuid. Je probeert er een flinke laag make-up op te smeren, of doet maar een shirt met lange mouwen aan, zelfs al was een hemdje fijner geweest bij warme temperaturen.  Aangezien de huid toch het grootste orgaan van heel je lichaam is moet je hem goed verzorgen. Gelukkig zijn er diverse producten op de markt, zoals nachtcrème, mesoestetic of bodylotion.

Een crème gebruiken

De meest voor de hand liggende optie om je huid te verzorgen is waarschijnlijk het gebruik van een crème. Maar zo simpel is dat nog niet: de mogelijkheden binnen de verschillende soorten crème zijn namelijk vrij uiteenlopend. Je hebt bijvoorbeeld simpele bodylotions of koelzalven die de huid wat tot bedaren brengen en helpen bij dingen als jeuk en droogte. Deze crèmes zijn echter niet geschikt voor het wegwerken van acne of eczeem, hiervoor heb je echt een middel nodig met een helende werking. Er zijn verschillende producten op de markt die je niet per se bij een apotheek te halen hoeft en die wel helend werken. Let goed op dat deze producten wetenschappelijk getest zijn en daadwerkelijk leveren wat ze beloven. Als jouw klachten echt niet ophouden na het proberen van verschillende crèmes volstaat natuurlijk altijd nog een bezoek aan de huisarts.

Andere opties

Verder is het bij het verzorgen van de huid ook belangrijk dat je let op je levensstijl. Dingen als roken en drinken zijn bijzonder slecht voor je huid, evenals vet eten of een tekort aan beweging. Als je regelmatig een stukje gaat bewegen en genoeg water drinkt zou het kunnen dat je al snel verbeteringen ziet. Te veel zeep gebruiken en te lang douchen zijn ook dooddoeners, hiervan droogt de huid uit wat kansen biedt voor irritatie en schimmels.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *