Hoe kies je de juiste parfum?

Hoe kies je de juiste parfum?

Parfum, een erg persoonlijk dingetje. Jij bent namelijk degene die beslist of het in jouw ogen lekker ruikt, of niet. Dit hangt allemaal af van de persoonlijke ervaring met een parfumfles. Het komt dus ook wel eens voor dat je iemand een flesje parfum geeft en de persoon de parfum totaal niet lekker vindt. Het is dus erg persoonlijk welke parfum jij lekker vindt.

Je leest vaak dat de parfum die je met je meedraagt, bepaald wat voor persoon je bent. In deze blog lees je hoe je voor jou de juiste parfum kunt kopen met zicht op de aankomende feestdagen.

 

Intensiteit van de parfum

Bij parfum heb je een indeling qua sterkte van de geur. Mensen gebruiken vaak parfum met een middelmatige tot een lage geurconcentratie voor de dagen op het werk, de intensere geuren worden vaak gespoten voor een ‘speciale gelegenheid’. De volgende indeling heb je met parfum:

  • De bodyspray:Bodyspray is een geur met een lage concentratie. De geur blijft niet lang hangen maar biedt wel een fris gevoel. De bodyspray wordt dus vaak gebruikt voor na het sporten of een andere activiteit.
  • Eau de cologne: Een parfum met een hogere concentratie. Namelijk tussen de drie en zes procent. Dit parfum is meestal geproduceerd op basis van citrusvruchten en ruikt vrij licht. De eau de cologne wordt door parfumerieën het meeste geproduceerd.
  • Eau de toilette: De eau de toilette is een sterkere geur dan de eau de cologne. De intensiteit van de concentratie ligt hier tussen de zeven en vijftien procent.
  • Eau de parfum: De eau de parfum is een erg intense lucht. Verder bevat de eau de parfum ook de hoogste concentratie. Het bevat tussen de vijftien en veertig procent.

Houd jij dus van een sterke geur, kies dan voor de eau de parfum. Hecht je niet direct waarde aan een sterke geur? Kies dan voor de eau de cologne.

 

Welke type parfum past bij jou?

Per persoonlijkheid zijn er een aantal soorten parfum die over het algemeen wel aanslaan. Ben je bijvoorbeeld een actief en opgewekt persoon, dan is het lekker om een frisse geur te kiezen met citrus geur of sinaasappel geur. Wanneer je elegantie wilt uitstralen kun je kiezen voor de exotischere parfums. Zie je jezelf als een sexy jeugdig persoon? Dan kun je het beste kiezen voor een parfummet een zoetere geur of een geur die ruikt naar snoep, rozen of appels.

Huidtype en parfum

In de zomer is het belangrijk om rekening te houden met de parfum. Wanneer je een vettig huidtype hebt dan kan je natuurlijke zweet ervoor zorgen dat de geur van je parfum verandert. In dit geval kun je kiezen voor een parfum op basis van de citrusvruchten. In de winter, met een wat drogere huid, kun je kiezen voor een parfum met de geur van oosterse bloemen. Het zijn doorgaans lekkere luchtjes en zijn intenser dan de andere geuren.

 

Wil jij de optimale keuze maken voor je parfum. Blijf dan eens wat langer in de winkel, hierdoor kun je uitgebreid een keuze maken uit het assortiment. Op deze manier voorkom je dat je parfum onaangenaam wordt.

 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *