Hoe je duurzame keuzes maakt tijdens het shoppen voor kinderkleding en het belang ervan

Hoe je duurzame keuzes maakt tijdens het shoppen voor kinderkleding en het belang ervan

Je wil natuurlijk dat je kleintje een beetje leuk voor de dag komt. Toch kan dat soms nog een hele opgave zijn, want kinderen kunnen erg koppig zijn en hebben bovendien zowat elke week een nieuwe garderobe nodig omdat ze zo enorm snel groeien. Daar komt ook nog eens bij dat we met z’n allen steeds bewuster worden over de oorsprong van onze kleding. In deze blog lees je meer over waarom de kledingindustrie zo’n grote milieuvervuiler is en tips hoe je je kindje op een leuke en milieubewuste manier aankleed. 

Waarom is duurzame kleding zo belangrijk?

De kledingindustrie is uitgegroeid tot één van de grootste vervuilers van de wereld. Ten eerste omdat er door de enorme hoeveelheid mensen op aarde een enorme hoeveelheid kleding nodig is. Hierdoor worden er enorme hoeveelheden kleding geproduceerd, waarvoor heel veel grondstoffen nodig zijn en heel veel CO2-uitstoot vrijkomt. Daarnaast zorgen modetrends er ook voor dat we onszelf (en onze kinderen) elk seizoen een nieuwe garderobe aan willen meten. We willen weer van onze oude kleding af, terwijl er veel grondstoffen gebruikt zijn om deze kleding te produceren. 

Wat kan jij doen?

Om onze mooie aarde zo lang mogelijk te behouden, is het dus van belang om duurzame keuzes te maken wat betreft het kopen van (kinder)kleding. Als we allemaal kleine stapjes bijdragen, kan dat al een enorme impact hebben. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om kleine, onafhankelijke merken die duurzame kinderkleding maken. Een goed voorbeeld hiervan is het kledingmerk Mini_ian. Hun kleding is gemaakt van zacht, biologisch katoen en de hippe printjes zijn gezeefdrukt met ecologische inkt. Daarnaast is alle kleding ontworpen en geproduceerd in hun atelier in Nederland. Maar je kan er ook voor kiezen om meer tweedehands te shoppen voor je kleintje. Wanneer je tweedehands kleding koopt, worden er namelijk geen nieuwe grondstoffen gebruikt.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *