Gebruik baardolie en geef je baard de verzorging die het verdient

Gebruik baardolie en geef je baard de verzorging die het verdient

Jij bent trots op je baard. Of je nou net begint met het laten staan van je baard, of dat je al langere tijd trotse bezitter bent van een baard, jouw baard is onderdeel van jouw imago. Met een goed verzorgde baard voor de dag komen is dan ook belangrijk voor jou. Maar hoe verzorg je jouw baard nou het beste? En wat kan baardolie hierin voor jou betekenen?

Verzorging voor glans en hydratatie

Het verzorgen van jouw baard is tweedelig. Aan de ene kant wil je dat jouw baard er goed uitziet. Dit doe je door jouw baard te voorzien van een gezonde glans en door de onderliggende huid én de baardharen voldoende te hydrateren. Aan de andere kant is het ook belangrijk om huidirritatie en jeuk tegen te gaan. Elk type baard heeft z’n eigen type verzorging nodig. Baarddragers van stoppelbaarden en baarden tot zo’n 2 centimeter lengte zullen voornamelijk last hebben van jeuk en irritatie, terwijl langere baarden vooral gestyled en verzorgd moeten worden.

De voordelen van een goede verzorging

Baardolie kan zowel bij korte als bij langere baarden veel toevoegen. Bij korte baarden, die nog veel jeuken of irriteren, kan de olie deze irritatie flink verminderen. Deze jeuk wordt namelijk veroorzaakt door een tekort aan vocht in de huid en de baardharen. Olie vult dit vochttekort op een efficiënte manier aan. Ook voelt het erg prettig om de olie op je jeukende huid te smeren. Een echte verademing. Een langere baard zal het jeukstadium al ruimschoots voorbij zijn, maar ook hierbij kan het gebruik van olie waardevol zijn. Het hydrateert de haren goed en geeft jouw baard een gezonde glans. Mocht de huid onder jouw baard toch wel droog zijn, dan helpt de olie ook de huid te hydrateren.

De beste baardolie

Je hebt olie voor je baard in allerlei verschillende soorten en merken. Welke het beste voor jouw baard is, hangt af van je eigen voorkeuren. De geur van de olie zal hier een grote rol spelen. Houd jij (of je vrouw) van een iets stoerdere, mannelijke geur of gaat de voorkeur uit naar een subtiel geurtje? Daarnaast moet je goed naar de ingrediënten kijken. Natuurlijke ingrediënten zijn het beste. Hierbij kun je denken aan jojoba olie, argan olie en vitamine E. Let goed op of dit soort ingrediënten voldoende in jouw olie zitten, zodat je zeker weet dat het een goede verzorging voor jouw baard zal zijn.

Hoe gebruik je de olie?

Als je een keuze hebt gemaakt tussen al die verschillende oliën is het natuurlijk nog belangrijk dat je weet hoe je de olie het beste kunt gebruiken. Olie kun je het beste na het wassen van je baard op de haren aanbrengen. Na het wassen nemen de haren en de onderliggende huid de olie het beste op. Per keer heb je, afhankelijk van de lengte van je baard, maar een paar druppels nodig. Verdeel deze goed door je baard en masseer het een beetje in. Als je een wat langere baard hebt is het aan te raden om de baard na het oliën goed te kammen. Zo verdeel je de olie nog efficiënter. Hoe vaak je de olie gebruikt is afhankelijk van je eigen voorkeur. Veel mannen gebruiken de olie dagelijks, voor goede verzorging én omdat ze een lekker geurtje in hun baard willen. Het is sowieso aan te raden om de olie te gebruiken als je merkt dat je huid of baardharen wat droger beginnen te worden. Zo voorkom je jeuk en kom je altijd goed voor de dag met een goed verzorgde en glanzende baard.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *