Een vakantie in eigen land!

Een vakantie in eigen land!

 

Geen idee waar je dit jaar nou weer op vakantie moet gaan? Lekker naar het warme zuiden, of op avontuur in het prachtige noorden? Onze wereld heeft voor ieder wel iets te bieden.

 

Vaak is het kiezen en het regelen van een vakantie één van de lastigste keuzes – helemaal wanneer je rekening moet houden met de voorkeuren en eisen van anderen. Ook kunnen vakanties (zeker voor bestemmingen aan de andere kant van onze aardbodem) erg veel kosten met zich meebrengen.

 

Wil je het dit jaar lekker simpel aanpakken en juist ook rust vinden in het boekingsproces? Ga dit jaar dan op vakantie in eigen land. Er is hier namelijk genoeg te doen.

 

Vakantie in Nederland – hoe pak je het aan?

Het doel met een vakantie boeken in eigen land is dat je op zoek wilt gaan naar een locatie die verschilt van wat je thuis gewend bent. Hiermee creëer je de illusie dat je toch nog ver van huis bent en word je gestimuleerd door ongekende prikkels.

 

Mocht je dus woon achtend zijn in het noorden van het land; dan is het geadviseerd om bijvoorbeeld een vakantie te boeken bij Resort Brunssumerheide in het zuidelijkste gedeelte van Nederland. Niet alleen verschilt de natuur daar, ook zullen de bewoners anders zijn dan dat je gewend bent – dat met het comfort van thuis!

Wat zijn mijn opties?

Nu heb je dus een plan van aanpak maar weet je nog steeds niet wat je mogelijkheden zijn. Hieronder even een lijstje om je nog verdere inspiratie te bieden:

  1. Riviercruises

Jazeker, zelfs in Nederland kun je op cruise. In plaats van op zee, gebruik je de rivieren. Meestal is dit een rondtrip op de Rhijn of het IJsselmeer, en pak je vaak (stiekem) toch nog een stukje België of Duitsland mee.

 

  1. Strandvakanties

Vaak willen we op vakantie een prachtig wit zandstrand. Gelukkig zijn die in Nederland in overvloed te vinden.

 

  1. Stedentrips

Ben je een avontuurlijk persoon? Ga dan op een stedentrip en bezoek zoveel mogelijk steden. Zo leer je Nederland op een andere manier kennen.

 

  1. Campings en/of vakantieparken

Puur natuur of een op zoek naar luxe en plezier? Kies dan voor een leuke camping of een luxueus resort om heerlijk tot rust te komen op jouw manier.

 

 

 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *