Diamonds are a girl’s best friend

Diamonds are a girl’s best friend

De een moet flink sparen om zijn of haar liefje een diamanten ring te kunnen geven, de ander ligt er niet wakker van. Hoe het ook zij, het gaat de ontvanger als het goed is niet om de waarde van de ring maar om de liefde van de gever. Het is nogal een aankoop en hij of zij heeft er vast goed over nagedacht en je lievelingskleur gekozen voor de ring. Ook kan de gever er voor kiezen om de ring te laten graveren, zo wordt het echt een blijvende herinnering aan dit ene speciale moment.

De betekenis van een ring

Het ultieme symbool van toewijding, trouw en liefde vindt je toch wel in diamanten ringen. Ze worden vaak gekozen omdat ze een leven samen uitstralen. Houd de persoonlijke voorkeur in je achterhoofd bij het kiezen van een sieraad. Zo kun je eenvoudig iets unieks kiezen wat perfect bij hem of haar past. Ga bijvoorbeeld voor witgoud. De heldere witte glans van dit metaal zet de schittering van de diamanten in het zonnetje. Het is een mengsel van metalen en veel mensen vinden het mooier dan het harde, grijswitte van platina. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak.

Waarom jezelf niet verwennen?

Diamanten ringen heb je in allerlei gradaties, van klein naar groot en van opvallend naar bescheiden. De steen kan ook in verscheidene vormen geslepen zijn, denk aan bloemen of hartjes en soms heb je de keuzen tussen in helderheid versterkte of onbehandelde diamanten. In de tijd van nu is het heel gewoon dat jij jezelf verrast met een mooi sieraad en je hebt als groot voordeel dat je nooit twijfelt over de ring maat. Zie je eens shinen!

Is het goud wat daar blinkt?

Een gouden ring met diamanten is al jaren een populaire combinatie want het zijn twee van de zeldzaamste natuurlijke materialen ter wereld. Gouden diamanten ringen worden vaak gegeven als geschenk, bij trouwerijen en doen dienst als verlovingsring. Dit omdat ze, anders dan zilver dagelijks gedragen kunnen worden met heel weinig slijtage. Nog een voordeel is dat ze veel minder duur zijn dan platina.

Onderhoud van je sieraad

Mocht je de gelukkige ontvanger zijn dan wil je je sieraad natuurlijk zolang mogelijk mooi houden. Dit doe je heel eenvoudig door een warm sopje te maken in een kommetje met een zacht afwasmiddel. Borstel je ring dan voorzichtig schoon met een oude tandenborstel. Spoel hem onder warm, stromend water af en dep hem droog met een zachte, niet pluizende doek.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *