De wereld in één

Drie miljoen jaar geleden was de eerste evolutie van de mens, drie miljoen jaar later zijn wij als de mensen van nu nog steeds op onze eigen manieren aan het evalueren. Toch zijn wij als mens niet verder gaan evalueren als een soort, maar als heel veel verschillende soorten. Dit komt omdat er in de loop der jaren verschillende landen en hierdoor ook verschillende culturen zijn ontstaan. Mensen zijn uit elkaar gegroeid, maar proberen tegenwoordig weer dichter naar elkaar toe te trekken.

Het combineren van culturen

Wij als mensheid zijn dool op het ontdekken van andermans taal, normen, waarden en cultuur. Daarom begin je steeds vaker invloeden vanuit de hele wereld terug te zien in de cultuur van je eigen land. Ook hebben niet alle delen van de wereld dezelfde normen en waarden, waardoor ieder op zijn eigen manier nieuwe dingen leert kennen over andere mensen en landen. Dit verklaart dus ook waarom wij als mens vaak dol zijn op reizen, aangezien we graag te weten willen komen hoe andere landen leven! Wat je ook niet moet vergeten, is dat je altijd onbewust een stukje andere cultuur met je meedraagt. Denk aan de Italiaanse pasta’s die je eet of de Franse kleding die je draagt, dit zijn allemaal voorbeelden van culturen die in onze cultuur terecht zijn gekomen!

XPLCT

XPLCT studios is een Nederlands merk dat bekend staat om het combineren van verschillende culturen en interesses van over de hele wereld. De twee Amsterdamse vrienden, Shaquille Gunther en Garezi Septara, vonden dat er te weinig innovatieve kleding op de markt was voor een betaalbare prijs. De twee heren hebben over de hele wereld fans en elke keer maar weer zoeken zij opnieuw naar manieren om steeds nieuwe culturen toe te voegen aan hun kleding. Het merk is te vinden bij Crivaldi in Oosterhout, maar ook online kun je de XPLCT shirts vinden!

Wat is jouw favoriet

Naast de cultuur uit je eigen land, heb je vast en zeker een cultuur die altijd maar weer jouw aandacht weet te krijgen. Is er iets uit die cultuur dat je graag terug wilt zien in jouw kleding? Welke culturen verdienen volgens jou meer aandacht? Wees niet bang om je favoriete cultuur te vermengen in jouw kleding, want wie weet breng jij weer een nieuwe cultuur in onze samenleving!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *