De voordelen van een hamamdoek

De voordelen van een hamamdoek

6-in-1: Meer dan alleen een Hamamdoek

Turkse badlakens zijn robuust, duurzaam, zacht, licht en sneldrogend. Hun grootte en aantrekkelijke ontwerpen maken ze geschikt voor gebruik ver buiten de badkamer voor een veelzijdig zomeraccessoire. Behalve in de badkamer kan een hamamdoek gebruikt worden als een sjaal, een zomergooi, een picknickdeken, een gymnastiekhanddoek en een yogamathoes. Met hun geruite afwerking en elegante ontwerpen hebben hamamdoeken een uitgesproken zomerse flair, zodat ze zelfs als tafelkleed kunnen worden gebruikt.

3 Hamamdoeken = 1 gewone handdoek

Een hamamdoek weegt slechts ongeveer een derde van een standaard badstof handdoek in dezelfde maat, maar behoudt zijn hoge absorptiecapaciteit. Dit maakt ze minder volumineus om op te bergen, en perfect om in je rugzak, picknickmand of strandtas te stoppen als je onderweg bent. En bovenal ze zijn het beste om mee te nemen op vakantie, omdat ze zo veelzijdig en praktisch overgewichtbestendig zijn.

Turkse handdoeken zijn ontworpen voor Turkse omstandigheden

Badhuizen zijn erg nat en erg heet. Turkse hamamdoeken moeten daarom licht en zeer absorberend zijn en snel drogen. Omdat ze platgeweven zijn zonder de conventionele lus/stapelconstructie, vangen ze minder allergenen op en zijn ze ook ideaal voor mensen met een allergie. Het verbazingwekkende aan hamamdoeken is dat ze zich precies anders gedragen dan de traditionele badstofdoeken die we meestal in huis hebben. Hoe vaak heb je die kartonnen oude handdoeken in je badkamer vervangen die niet meer lijken op de dure, pluizige handdoeken die je ooit hebt gekocht? Het zit hem allemaal in de manier waarop ze worden gemaakt, aangezien Turkse handdoeken platgeweven zijn, zullen ze zachter, soepeler en meer absorberend worden elke keer dat je ze wast. Bonus!

Hamamdoeken zijn net als hun geschiedenis een ding van schoonheid

Omdat de vezel dunner is en het weefsel vlak is, kunnen voor een hamamdoek meer ingewikkelde ontwerpen worden bereikt dan voor een gewone badstofdoek. Geweven patronen of strakke strepen met kwastjes maken hun ontwerpen eenvoudig maar verfijnd.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *