De voor- en nadelen van een ooglidcorrectie

De voor- en nadelen van een ooglidcorrectie

Als jij eraan denkt om een ooglidcorrectie uit te laten voeren, dan heb je een grote beslissing te maken. Ook al is het een kleine ingreep, je zult er wel enkele weken van moeten herstellen en je moet onder het mes. Daarom is het goed om alle kanten van het verhaal te kennen en zo een weloverwogen beslissing te maken. De onderstaande lijstjes met voor- en nadelen geven je een compleet beeld van wat je te wachten staat.

De voordelen van een ooglidcorrectie

Heb jij het gevoel dat je er ouder of vermoeider uitziet dan dat je bent? Of heb je last van hoofdpijn of belemmering in je zicht door je overhangende oogleden? Een correctie helpt je daarvan af en de voordelen zijn duidelijk.

  • Na de procedure zie je er weer uitgeslapen en jonger uit.
  • Je zicht is niet meer belemmerd en je hoofdpijn klachten nemen af.
  • Een ooglidcorrectie duurt maar een uurtje en is pijnloos.
  • Littekens worden netjes weggewerkt en zie je naderhand nauwelijks.
  • Het herstel gaat vrij snel en na twee weken ziet je gezicht er weer normaal uit. 
  • De resultaten blijven zeker 15 jaar zichtbaar, vooral als je gezond eet en leeft.
  • Ooglidcorrecties kunnen zowel aan je bovenoogleden gedaan worden als voor wallen.

De nadelen van een ooglidcorrectie

Er zijn uiteraard ook nadelen te noemen voor een ooglidcorrectie. Het blijft een chirurgische ingreep dus daar zijn enkele risico’s aan verbonden. Het onderstaande lijstje geeft je de minpunten.

  • Een ooglidcorrectie kost geld.
  • De risico’s zijn minimaal, maar er is een kleine kans dat je er gevoelloze oogleden aan overhoudt, dat je ogen gaan infecteren of dat er bloedingen ontstaan.
  • Na de procedure zien je ogen er opgezwollen uit. Er zijn vaak bloeduitstortingen te zien. Dit moet bijtrekken voordat het resultaat zichtbaar wordt.

Je oogleden wel- of niet laten corrigeren?

Het is dus aan jou om te besluiten om je oogleden wel- of niet te corrigeren. De procedure wordt gedaan in een kliniek en je mag dezelfde dag alweer naar huis. Het herstel is eigenlijk altijd probleemloos, als je je goed aan de instructies houdt van de kliniek. Dit is een kleine prijs om te betalen als je daarna voor 15 jaar lang niet meer hoort hoe moe je eruit ziet of een persoon in de spiegel ziet die je niet herkent. De nadelen zijn er, maar ze zijn te overzien. Het wel of niet laten uitvoeren van de ooglidcorrectie zal afhangen van de mate van hinder die jij met je oogleden ervaart.

Ga eens met een specialist spreken

Bij twijfel is het helemaal niet vreemd om met een specialist te spreken over de mogelijkheden. Ben je bijvoorbeeld bang voor de plaatselijke verdoving, dan kan een ooglidcorrectie vaak ook onder volledige verdoving gedaan worden, voor een extra vergoeding. Een specialist kan je exact vertellen wat je te wachten staat en wat het resultaat zal zijn. Iedere operatie begint met een kennismakingsgesprek en je kunt altijd afzeggen. Wat ook je besluit, deze is goed als je alle zijdes van de medaille hebt gezien. Behandelingen bij ABC Clinic worden altijd door een ervaren plastisch chirurg uitgevoerd

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *