De oorzaak van pigmentvlekken en wat je ertegen kan doen

De oorzaak van pigmentvlekken en wat je ertegen kan doen

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Doordat ze zich ophopen op een bepaalde plek op, ontstaat er een donkere plek. Er zijn verschillende oorzaken voor pigment vlekken waardoor er ook veel verschil is tussen pigmentvlekken. Sommige pigmentvlekken zijn aangeboren zoals moedervlekken. Maar andere pigmentvlekken kunnen ontstaan door blootstelling aan de zon.

Verschillende oorzaken van pigmentatie

Ten eerste zijn er pigmentvlekken die kenmerkend zijn voor bepaalde huidtypes, bijvoorbeeld sproeten. Dan is het erfelijk bepaald. Bijvoorbeeld roodharige staan bekend om hun sproeten. Wanneer je veel in de zon bent ontstaan er meer sproeten in je gezicht. Als je dit niet wilt is uit de zon blijven en zonnecrème smeren de enige oplossing om dit type pigmentvlekken te verminderen.

Daarnaast zijn er ook pigmentvlekken die ontstaan bij een zwangerschap, ook wel bekend als een ‘zwangerschapsmasker’. Door de sterke hormonale verandering kan de aanmaak van het huidpigment verstoord worden. Je kan ook dit type pigmentvlekken voorkomen door je huid goed te beschermen tegen de zon.

Het derde type van pigmentvlekken zijn ouderdomsvlekken. Ouderdomsvlekken ontstaan door jarenlange blootstelling aan de zon. Dit type pigmentvlekken komt ook vooral voor bij mensen die veel in de zon zijn geweest. In tegenstelling tot sproeten of zwangerschap pigment verminderen of verdwijnen ze niet in de winter.

Hoe kan je pigmentvlekken verwijderen?

Sense heeft uitstekende behandelingen, systemen, producten en technieken om pigmentvlekken te verwijderen. Denk aan peelingen zoals de Blue Peel RADIANCE, SkinPen behandelingen en het toepassen van Cryotherapy. Deze producten werken zeer effectief en dragen bij aan het verwijderen van pigmentatie. Kijk op de website van sense-huidverzoring.nl voor meer informatie over pigmentvlekken verminderen. Neem gerust contact op en maak een afspraak met een specialist die je kan helpen bij huidverbetering zodat jij er weer fris en jong uitstraling krijgt zonder pigmentatie in je gezicht.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *