De MA1 bomberjas: een moetje of niet?

De MA1 bomberjas: een moetje of niet?

Een bomberjack, ooit exclusief gedragen door militaire piloten, is gestaag een onderdeel van ons leven geworden. De moderne bomberjas is volledig opnieuw uitgevonden en hangt luxueus en modieus aan de ruggen van jongeren, celebrities, stylisten of hardwerkende werklieden.

Voor wie er sportief wilt uitzien, is een bomberjas moeiteloos te dragen. Of het kan gewoon handig zijn op de dagen waarop zelfs de coolste leren jassen zo saai lijken.

Alle combinaties zijn mogelijk

Vroeger werd een bomberjas gemaakt van katoen en leer. Tegenwoordig zijn de stoffen modern, lichter en vooral anders dan de aanvankelijke beperkte keuze aan stoffen. In tegenstelling tot wat men gelooft, past een zwarte bomberjack bij alles en geeft het een beetje eigenzinnigheid aan elke stijl. Het mixen van stijlen en kleding is de trend van nu, dus het is geen wonder dat de bomberjas van bedrukte zijde er geweldig uitziet met sneakers, jersey, tops en rokken. Combineer het met knalrode lippen en coole accessoires voor een beetje glamour en urban vibe. Met andere woorden, wees een meisjesmeisje in een door mannen geïnspireerd jasje.

De waarheid is dat de bomberjas een geweldige jas is. Hoewel dat de tijd van vliegeniers al ruim achter ons is gelaten, neemt de moderne bomberjas een belangrijk rol in onze huidige kledingdrachten. Ontelbare combinaties van stijlen en ontwerpen maken het ons ongelooflijk gemakkelijk om te spelen en te experimenteren met oneindige bomber looks. Doe eens gek en ga tuinieren in een bomberjack met een paar outdoorlaarzen, jouw look is gegarandeerd een unicum.

Tijdloos

Mode betekent soms dat je je iets te snel verveelt en je bent altijd op zoek naar iets verfrissend. Iets wordt snel minder trendy en wordt afgedankt als een stuk oudvuil. Maar het dragen van een bomberjack is tijdloos en is misschien wel een investering voor onbepaalde tijd. Wie weet raakt een bomberjas na enkele maanden uit de mode maar wees gerust… het zal waarschijnlijk een nieuwe comeback maken over bijvoorbeeld … 2 jaar?

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *