De juiste massageolie kiezen doe je zo

De juiste massageolie kiezen doe je zo

Het is heerlijk om een massage te krijgen: je lichaam kan zich op deze manier echt even ontspannen. En bij een massage hoort natuurlijk een goede massageolie. Massageolies zijn verkrijgbaar in heel veel soorten. Massageolie op basis van cannabis is een van de mogelijkheden die jij hebt. In dit artikel ontdek je niet alleen de voordelen van massageolie, maar krijg je ook tips voor het uitkiezen van de juiste massageolie. 

Dit zijn de voordelen van massageolie

Er zijn een aantal redenen waarom het bij een massage belangrijk is om gebruik te maken van massageolie. Wat zijn de redenen om dit te gebruiken? In de eerste plaats stimuleert en versterkt massageolie de weefsels. Verder verbetert het de bloedsomloop en bevordert deze olie de eliminatie van giftige stoffen. Olie hydrateert en voedt de huid, verbetert de elasticiteit van de huid en verlicht daarnaast pijn in de spieren en zenuwen. 

Welke soorten zijn er?

Met de vele soorten massageolie kan het lastig zijn om de optie te kiezen die het beste bij jou past. Het is dan ook goed om een aantal soorten uit te lichten, zodat je een beter beeld krijgt van je mogelijkheden. Tot jouw opties behoren onder andere:

  1. Cannabis massageolie: deze massageolie is gemaakt van hennepzaadolie en zorgt ervoor dat de massage goed en langdurig ingezet kan worden. De olie is ideaal voor wanneer je een huidallergie hebt. 
  2. Voedende olie: een voedende olie zorgt ervoor dat jouw huid optimaal gehydrateerd en gevoed wordt;
  3. Etherische olie: massageolie met etherische olie zorgen voor de optimale ontspanning van het lichaam tijdens de massage;
  4. Geparfumeerde olie: dit type olie heeft vooral een heerlijke geur en is ideaal voor een korte massage. 

De belangrijkste aandachtspunten

Ga je een massageolie aanschaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, om zo te voorkomen dat je een verkeerde olie koopt. In de eerste plaats is het belangrijk om een olie te kiezen die natuurlijke ingrediënten bevat.  Massageolie die uit minerale ingrediënten bestaat kan niet goed door de huid worden opgenomen. Het is een stuk minder voedend voor de huid. Vermijdt ook massageolie met conserveermiddelen of andere chemische stoffen. Natuurlijk is ook de geur belangrijk bij het uitkiezen van een massageolie: de olie moet geen te overheersende geur hebben. Bij een zware geur kun je de olie combineren met een basisolie om de geur milder te maken. 

Met een goede massageolie in het bezit is het nog makkelijker om goede massages te geven. Het is daarnaast altijd aan te raden om wat massagetechnieken te leren, zodat je de olie ook op de juiste manier gaat gebruiken. Daarnaast profiteer je ook van nog meer voordelen: een goed uitgevoerde massage is goed voor lichaam en geest. Je kunt echt even helemaal ontspannen: daarna kun je er weer helemaal tegenaan. Ontdek zelf al jouw mogelijkheden voor massageolie: bekijk de ingrediënten, de geuren en de werking. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *