De juiste baardverzorging in 5 stappen

De juiste baardverzorging in 5 stappen

Ben je op dit artikel terecht gekomen omdat je klachten hebt gehoord over je wilde en onhandelbare baard? Of wordt je zelf gek van de jeuk? Speciaal voor jou dan even een noot vooraf: weet je hoeveel geluk je hebt dat je genoeg gezichtshaar hebt om überhaupt een goede baard te laten groeien? Dude, neem dat niet aan als iets vanzelfsprekends! Sommige mannen zouden onbeschrijflijke dingen doen voor een volle manlijke baard. Het feit dat je zoekt naar verzorging voor je baard is een teken dat je een geluksvogel bent.

Niet alle mannen zijn gezegend met een krachtige baardgroei, daarom zou het zonde zijn om deze privilege te verspillen. Om een baard te laten groeien is meer nodig dan simpelweg je scheerapparaat verstoppen. Je weet er alles van, doorzetter! Nu die baard eenmaal trots aanwezig is, heb je een nieuwe bestaansreden: schoonhouden en verzorgen. Het verzorgen van je baard is niet heel moeilijk, maar je moet je wel trouw aan een aantal stappen houden. 

Stap 1: De baardharen wassen

Voor het haar op je hoofd gebruik je ook geen gewone gezichtszeep, dus waarom zou je het voor je baard gebruiken? Haar is haar zou je zeggen, maar het haar op ons gezicht verschilt wel degelijk van het haar op ons hoofd. Daarom kun je ook het best een specifieke shampoo gebruiken voor de baard. In deze shampoos zitten plantaardige ingrediënten die je baard verzachten en ervoor zorgen dat je huid eronder niet uitdroogt. Grootste criteria bij de keus: een prettige geur, de haren zitten namelijk recht onder je neus.

Stap 2: Gebruik een beard conditioner

Iedere baard groeiende man herkent dit: je staat op het punt om je baard compleet af te scheren. Gek van de jeuk! Het zijn momenten waarop de echte man opstaat. Moed, discipline en doorzettingsvermogen hebben je door deze momenten geholpen. Een dwangbuis had ook geholpen, of een conditioner. De sleutel om niet al je haar van je wangen af te willen scheren is om je baard zacht te houden. Dit doe je met een goede conditioner, deze hydrateert je baard en houdt de haren gezond. De conditioner werkt tegelijk als een soort styling, je baard wordt er tammer van, en voorkomt dat je eruit ziet alsof je weken onder een brug geslapen hebt.

Stap 3: Baardolie is voor mannen

Auto’s, motoren en baarden. Wat hebben deze gemeen? Je moet ze oliën. Met een conditioner verzacht je de baard, een baardolie maakt deze nog zachter en zorgt er bovendien voor dat je geen schilfers in je baard krijgt. Niemand houdt toch van roos of schilfers, een goede baardolie voorkomt dit en geeft ook nog een heerlijke geur aan de baard. 

Stap 4: Baardharen borstelen mag

Je baard koester je, daarom mag je hem best borstelen met een goede baardborstel. Zo voorkom je weerbarstige klitten in je baard. Een borstel kun je ook heel goed gebruiken om de baardolie over je baardharen te verdelen.

Stap 5: Trimmen is een optie

Een baard groeit niet altijd regelmatig, de ene haar groeit wat harder dan de ander. Het resultaat: een wilde en vormloze baard. Je kunt ervoor kiezen om zelf vorm in je baard te houden door deze af en toe bij te trimmen door middel van een baardtrimmer. Wees echter gewaarschuwd: het vergt best wat oefening om je baard zijn gewenste vorm te geven. Het zou eeuwig zonde zijn als je de trotse baard verpest door je eigen prutswerk. Wil je een goed getrimde baard met trots blijven dragen? Ga dan naar een goede barber!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *