De grootste voor- en nadelen van een lipvergroting

De grootste voor- en nadelen van een lipvergroting

Steeds meer vrouwen kiezen voor een lipvergroting. Hoewel het laten ‘sleutelen’ aan je lichaam vandaag de dag helemaal niet zo vreemd meer is, zien we dat er ook nog veel onwetendheid bestaat. Want waarom zou je kiezen voor een lipvergroting? Dit is toch niet iets wat noodzakelijk is? En wat houdt zo’n ingreep precies in? Wat zijn de voor- en nadelen? Wij zetten alles wat je moet weten op een rijtje!

Waarom een lipvergroting?

Wie wil er nou niet over een stel zwoele en volle lippen beschikken? Tegenwoordig is het heel normaal om modellen met prachtige lippen over de catwalk te zien lopen. Het past perfect bij het huidige modebeeld. Volle lippen worden dan ook als sensueel en perfectie beschouwd. Geen wonder dat vrouwen, die met minder volle lippen gezegend zijn, toch naar kunstgrepen grijpen om hun lippen voller te maken.

De sensualiteit van volle lippen is ook duidelijk terug te zien bij bekende sterren in ons land. Rosanna voorwald playboy, die woorden worden vaak achter elkaar uitgesproken. Dit model heeft nooit ontkend dat ze veel aan haar lichaam heeft laten sleutelen om zich sensueler te voelen. Sterker nog, ze maakt zelfs Youtube filmpjes om haar ingrepen te showen. Ook een lipvergroting kon bij haar dan ook niet ontbreken.

Nieuwsgierig geworden? Wij zetten de grootste voor- en nadelen van een lipvergroting voor jou op een rijtje.

Voordelen van een lipvergroting

Waarom kiezen mensen überhaupt voor een lipvergroting? Waarom een grote kunstgreep laten doen als je over een gezond lichaam beschikt? Hoewel cosmetische chirurgie steeds populairder wordt in Nederland, blijft de reden voor deze ingrepen voor veel mensen toch nog steeds een raadsel. Toch zitten er wel degelijk een aantal grote voordelen aan een lipvergroting.

Zo kan een lipvergroting het zelfvertrouwen van de vrouw een enorme boost geven. Veel Nederlandse vrouwen voelen zich onzeker en ervaren daardoor depressieve klachten. Door een ingreep te laten doen, kunnen zij het ‘perfecte plaatje’ in hun hoofd realiseren en daardoor over meer positiviteit en zelfvertrouwen beschikken. Daarnaast kan een lipvergroting ook alledaagse problemen voorkomen. Zo zijn er vrouwen die over zeer smalle lippen beschikken en daardoor een strenge uitstraling hebben. Hierdoor komen ze op anderen al snel als minder vriendelijk en misschien zelfs chagrijnig over. Zeker in bepaalde werkgebieden is dit natuurlijk niet wenselijk. Een lipvergroting lost dit probleem eenvoudig op.

Nadelen van een lipvergroting

Een cosmetische ingreep is natuurlijk nooit zonder risico’s. Aan iedere kunstgreep en operatie zitten risico’s verbonden. Hoe klein ze ook zijn. In zeldzame gevallen ontstaan er zelfs allergische reacties die blijvende gevolgen kunnen hebben. Naast de medische risico’s moet je ook rekening houden met je gemoedsrust. Ben je na de ingreep wel écht tevreden met je uiterlijk? Zomaar weer terug naar je oude uiterlijk is doorgaans niet mogelijk. Indien je niet tevreden bent over je nieuwe lippen, kan dit je juist meer stress en minder zelfvertrouwen opleveren.

Om bovenstaande risico’s zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om een erkende specialist in te schakelen. Deze kan jou precies uitleggen wat de ingreep inhoudt en met welke zaken je rekening dient te houden. Zo weet je bijna zeker dat het resultaat naar wens zal zijn.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *