Blokkades in jouw chakra’s leren verhelpen

Blokkades in jouw chakra’s leren verhelpen

Veel mensen weten niet dat er een hoop verschillende soorten energieën door je lichaam vloeien, al deze verschillende energieën hebben een andere werking en moeten daarom dan ook op een andere manier behandeld worden. Hiervoor zijn dan ook verschillende soorten methodes waarmee je er voor kan zorgen dat deze energie door je lichaam heen kan blijven stromen om je zo op je best te kunnen voelen. Als je het idee hebt dat je vast zit en je niet weet hoe je verder kan, dan is het een goed idee om eens te kijken naar hoe je de doorstroom van energie in je lichaam kan verbeteren. Wil je meer weten over het opheffen van deze blokkades? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat zijn deze energieën precies?

Elk mens heeft 7 chakra’s die langs de ruggengraat met elkaar verbonden zijn. Je kan een chakra zien als een energiestroom die door je lichaam stroomt. Deze verbinden dan ook de geest en het lichaam met elkaar, maar ook het heden en de toekomst. Deze energie wil dan ook graag door heel het lichaam kunnen stromen, elke chakra heeft dan ook een andere werking en betekenis. Het is van belang dat deze 7 chakra’s met elkaar in balans staan om zo de juiste verdeling van energie te kunnen voelen in je lichaam.

Wat is een blokkade?

Eigenlijk is een blokkade in je chakra’s een letterlijke blokkade in de centra van waar de energie door je lichaam stroomt. Hierdoor kan de energie niet goed door je lichaam stromen en daarom is het dan ook van belang dat je deze blokkade opheft. Je voelt dan ook duidelijk aan je lichaam ik welke chakra de blokkade zich voordoet en deze kan je dan ook bewust proberen te verhelpen door verschillende soorten therapieën.

Hoe zorg je dat de blokkades weg gaan?

Om ervoor te zorgen dat deze chakra blokkades verholpen worden kan je verschillende soorten therapieën ondergaan. Zo is een chakra massage een van de manieren, hierbij wordt er vooral gefocust op de reflex- en drukpunten van het lichaam. Een andere therapie is yoga, hiermee kan je zorgen voor verschillende soorten voordelen en daarmee kan je de balans in je lichaam herstellen. Ook meditatie wordt vaak gebruikt voor het opheffen van deze blokkades. Zo kan je dan geconcentreerd op een blokkade zodat je geest zich hierop kan focussen. 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *