Blijft de all-time klassieker ‘de polo’ ook in 2022 een trend?

Blijft de all-time klassieker ‘de polo’ ook in 2022 een trend?

Het poloshirt is voor vele mannen een onmisbaar item in hun kledingkast. Vooral nu de zon weer begint te schijnen, de lucht weer strakblauw is en de bloemen in bloei staan wordt het langzaamaan weer tijd om de polo’s uit de winteropslag te halen. De polo is en blijft een klassieker, toch zien we wel een shift in hoe de polo gedragen wordt bij de heren in het komende lenteseizoen. In dit blogartikel vertellen we je hoe jij een goede outfit kunt maken met jouw favoriete polo’s.

Lekker groot

Hoewel je eigenlijk altijd heel goed scoort op elegantie wanneer je een polo draagt, zien we het komende seizoen ook juist een minder elegante variant in het modebeeld. De oversized polo is dé trend van lente 2022 en zullen we daarom in veel verschillende kleuren terugzien. Een wijd oversized poloshirt zien we terug in effen kleuren maar ook variaties met kleur en strepen en zijn absoluut favoriet dit seizoen. Oorspronkelijk is deze trend terug te leiden naar de skate-trend in 2000, toen liepen ook veel mannen in baggy kleding. Met de oversized polo creëer je een casual en ‘nonchalante’ look en het is ook nog eens ontzettend lekker dragen met het warmere weer. Doordat het shirt heel wijd is draagt de stof lekker luchtig en door de grootte van het shirt plakt het ook niet aan je lichaam vast.

Patronen patronen patronen

Wat we ook veel terugzien het komende seizoen zijn polo’s met speciale opdrukken en/of patronen. Details zijn hierbij erg belangrijk. De polo’s gaan hun bekendheid als ‘basic’ in dat opzicht wel wat voorbij, toch kan deze variant op de polo juist wel heel stijlvol zijn. Door net een extra patroon toe te voegen aan een shirt wat normaal ‘simpel’ is zal je sneller opvallen in een grote groep mensen en net even iets meer indruk maken.

Basic is ook altijd goed

Als je de oversized polo of de polo met opdruk/patroon iets te heftig vindt voor jezelf hoef je niet bang te zijn dat je met een gewone polo de plank misslaat. Ook de aansluitende polo in effen kleuren is een hartstikke modieuze keuze in 2022 en zal het goed doen. Wat je wel zou kunnen doen om iets meer uit de comfortzone te stappen is om een polo te kiezen in een net andere stof of kleur dan dat je normaal zou doen. Er zijn bijvoorbeeld ook gebreide polo’s die erg klassiek zijn maar door hun gebreide stof weer een heel andere uitstraling geven dan de originele katoenen polo.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *